Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Po zapojení RJ45 tester na dvou kabelech ukazuje chybu

Dobrý den,
mám problém při prozvonění ethernet kabelu. Mám kabel, který je na jedné straně zakončen zásuvkou, na druhé konektorem RJ45. Celem 4x. První dva kabely ok, test projede po vodičích od 1-8. Ale na dalších dvou je problém. I když jsem konektory odstřihl a nakrimpoval znovu, tak pořád stejné, to samé z druhé strany od zásuvky. Kdybych měl špatné pořadí vodičů, test by mi neukazoval vodiče postupně od 1-8, ale třeba po dvojce blikla 4 a pak 3. To se mi ale neděje. Na jedné straně problikonou vodiče v pořádku od 1-8. Na druhé se ale na vodiči 2 zároveň rozsvítí vodič 5 a na vodiči 5 zase zároveň vodič 2. U toho druhého vadného zapojení to je akorát asi 3 a zároveň 8, ale to je jedno. Prostě 2 se rozsvítí zároveň.

Chci se zeptat, kde hledat chybu? Znamená to, že ty dva vodiče jsou někde zkratovaný? Že to z jedné strany vyšle signál po jednom vodiči a vrátí se to na zpět po dvou?

Netuším, co je špatně. Kabely jsem netahal já, není to moje kabeláž, protahoval je někdo jiný, místy chráničkou a místy někde pod stropem na půdě a netuším, jestli třeba není kabel někde poškozen či není oholená bužírka a vodiče.

Mohlo by to tohle znamenat? Jde mi jen o to, co to indikuje, když se rozsvítí dva zároveň?

Děkuji za pomoc.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny