Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čtečka audioknih/ebooků pro špatně vidícího dědu

vím že ebook čtečka s vestavěným reproduktorem a snadným ovládáním, neexistuje

- Mimo správu dokumentů, na stejnou činnost používám předchozí "10.3" palcový model [Onyx BOOX Note], který neexistující požadavky zcela splňuje, ale pro dědu má přebytečné funkce které nevyužije a je zbytečně drahý. Jako možná alternativa by se dal brát Likebook a jeho model "Alita", ale nemám s jejich SW optimizací zrovna dobrou zkušenost.

- Dalo by se uvažovat o levnější variantě od výrobce Pocketbook, kde bude záležet, zda-li preferuje SD kartu, nebo Audio přes Bluetooth, kde by se ti naskytl buď model [PocketBook Inkpad 3 / 740] (audio přes jack 3.5 + SD) , nebo verzi s Bluetooth [PocketBook Inkpad 3 PRO] (audio přes Bluetooth bez SD).
Na čtení se mu nabízí "7,8" palcová HD obrazovka E-Carta (elektronický papír) s jemností 300ppp co je na čtení dostatečné, "s možností zvětšení písma /~2cm" a SMART-Light k osvícení (nad-svícení) displeje, má mechanické tlačítka, i možnost čtení audioknich nebo TTS (text-to-speech) . Čtečka umí číst skoro všechny běžné formáty knich ale i Audio, samozřejmě i ePUB, nebo PDF, mobi, DOC, FB2 a další.
(čtečka váží necelých 200g a tak nejde v ruce skoro ani cítit, disponuje obrazovku E-INK která není hlavně při večerním čtení tak agresivni pro oči jako u podsvícených LCD obrazovkach u běžných tabletu (přes den není podsvícení potřeba vůbec), možnost číst i na přímém slunci, spotřeba na jedno nabití při čtení vydrží na jedno nabití skoro měsíc to i díky tomu, že inkoustová obrazovka bere energii jen při otáčení nebo změnou inkoustu v bublinách ve kterých se nachází ten inkoust - mnoho technologií elektronického papíru drží statický text a obrázky i bez elektřiny, mimo verze s OS Android co mají spuštěné nejaké služby v pozadí ).

účet/cloud by se následně synchronizovalo

- Ano, je možné používat cloud (i vlastní Pocketbook Cloud), nebo knihu poslat v podobě mailové adresy. Zařízení je kompatibilní i se softwérem jako Calibre.

PS: Ale jestli jde primárně jen o Audio Knihy, tak asi nějaký normální tablet nebo iPad (klidně předešlý model, podle toho jak špatně vidí ) který má slušné vestavěné reproduktory a má alespon pro čtení normální pomer stran obrazovky o proti některým Android nudlím delané pro sledování filmů.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny