Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čtečka audioknih/ebooků pro špatně vidícího dědu

Zdravím,
již nějakou dobu koukám po nějakém zařízení, které by umožnilo čtení audioknih, případně i klasických ebooků s velkým zvětšením písma. Je to pro mého dědečka, který je sice ještě duševně velmi aktivní, ale bohužel se mu během posledních dvou let velmi zhoršil zrak a jedná se o neodstranitelné oční vady :-/
Čtení na počítači zvládá v kombinaci s extrémně vysokým DPI na 27" full HD monitoru a funkce Lupa... ale rád bych pořídil nějaké zařízení, které by bylo přenosné, možné jej jednoduše ovládat, umožňovalo snadné "předčítání" audioknih, případně mohlo posloužit jako klasická ebook čtečka s možností velkého zvětšení.

Shrnu raději požadavky:
- snadné ovládání (dědeček je sice "technický typ", ale přece jen komplikovanější ovládání by už nebylo pro něj)
- primárně pro čtení audikonih. spíš než sluchátka, nějaký repráček nebo bluetooth (?)
- sekundárně, zařízení s displejem kde by bylo možno číst klasické ebooky a umělo velké zvětšení
- ať už u jakékoli z těchto možností - pokud bych mohl na dálku zakoupit obsah a přes online účet/cloud by se následně synchronizovalo, bylo by to ideální (bydlím 350 km daleko a na návětvu zas tak často nejezdím)

Vím, že hledám něco fakticky neexistujícího - vím že ebook čtečka s vestavěným reproduktorem a snadným ovládáním, neexistuje ;-)
Tedy spíše byl bych rád, pokud jste se setkali s podobnou potřebou, abyste mě nasměrovali na nějaké použitelné zařízení - primárně ty audioknihy, sekundárně nějaká ebook čtečka.
Cena primárně nehraje roli, pokud to nebude nějaká extrémně drahá specialita. Obsah nemám problém kupovat "oficiálně", samozřejmě shánění z alternativních zdrojů také zvládnu.
Děkuji všem za rady a tipy.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny