Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno ryzen 3600x vs 3700x

No, skoro 6k za 6 jader vs. 8.5k za 8 jader neni zas tak prekvapive mimo, je to skoro linearni skalovani (zvlast kdyz zapoctes vyssi generaci, vetsi L2 cache a dalsi detaily) - ze zrovna tobe ten skok nic neprinese je tvuj osobni problem

Proste jde o to, kolik jader kdo realne potrebuje a uvedom si, ze zdaleka ne vsechny pocitace jsou primarne na hry. A u mnohych stroju firma predem vi, kolik vykonu a jak strukturovaneho bude pro dany ucel potrebovat. Nekde staci jedno jadro, jinde s vyhodou vyuzijes 16+ a nektere pripady jsou mezi tim. Nekdy hodne volne, nekdy je znam prubeh zateze po dobu nekolika let a pasmo mezi "je malo" a "je zbytecne moc" neni prilis siroke. Takze skalovani po "drobnych krocich" (2,4,6,8,12,16) ma pro urcite pripady velice realny smysl.

Samozrejme je na tobe, zda to ma smysl i v tvojem pripade, klidne ti muze vyjit jako optimum 6 jader a lepsi GK, ale AMD to nevyvyjelo jen a pouze pro tebe, ono to chrli v obrovskych kvantech a cili na hodne siroky a ruznorody trh.

Me osobne napriklad vyslo, ze pro moje ucely je pro urcity pocitac 12/24 to spravne cislo, 8/16 je malo a 16/32 je uz zbytecne drahe, ale zvazoval jsem je taky. Tebou preferovane 6/12 jsem zamitnul bez premysleni.

A zaroven jsem koupil jiny pocitac (pro jiny ucel), kde optimum bylo 1/2 a nizka spotreba.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny