Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obnovení datové zálohy na nový SSD s GPT

instalace w10-64 nastavila gpt disk, protože v biosu je přednastavený nový typ bootování uefi a disk ještě nebyl inicializován. jinak by už původní typ (třeba mbr) zůstal.

acronis - záloha do image probíhá bez problému, pokud:
1. není poškozený souborový systém (kontrola disku je fajn vynález)
2. jde o zálohu z boot média "offline"
3. lze uložit komplet obraz, nejsou nastavené filtry na typy souborů. dělat zálohu jen uživatelských tímto způsobem má skoro samé nevýhody, prosté xcopy by bylo vhodnější.

je jasné, že body 1. a 2. mohou leccos pokazit.
při záloze z běžícího systému je samozřejmě dobré, když je systém co nejméně rušen dalšími běžícími programy nebo úlohami na pozadí, které zvyšují riziko selhání.
o metodě zálohování nepíšeš nic, čili předpokládám "online", která má větší šanci vyrobit chybu / konflikt při přístupu k disku.

mluvíš o bootloaderech - chtěl jsem se zeptat, jestli nemáš v pc více disků s neurčitě umístěným boot oddílem, ale když píšeš o záloze pouze dat, snad nic takového není zahrnuto, ty muýsíš vědět cos vybral.
zkusit tu zálohu obnovit na jiný prázdný disk, co se vlastně obnoví a jak to bude probíhat.

s true image dělám zálohu systému vždy z boot cd/flash, nikdy za běhu windows. taky ho používám k záloze komplet systému, ne jednotlivých dat. obnovu pak podle potřeby, i za běhu win, ale v tom případě samozřejmě na jiný disk. nevybavuju si žádný problém.
acronis dělá u obnovy disku automaticky zarovnání oddílů. při obnově vybraných souborů to předpokládám vůbec neřeší, jde o jiný režim.
při záloze online trochu záleží i na hw, protože pod windows je to dost nenažraný moloch.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny