Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obnovení datové zálohy na nový SSD s GPT

Je možné, aby se po obnovení datové zálohy (nejedná se o sektorovou kopii, pouze data) na nový SSD (celková kapacita SSD přibližně 500 GB) s GPT se stalo, že je oddíl poškozený, ve Windows 10 nečitelný a je nutné ho opravit?

Obnoveno v "Acronis True Image". Obnova trvala podstatně déle než dříve trvala obnova na disk s MBR.
Běžně obnova trvala v řádu pár hodin, večerní časový odhad obnovy byl dva dny a teď ráno to bylo obnovené. Při obnově byl dost zatížený procesor a ventilátor se točil ve vysokých otáčkách.

Jak a jakým programem nečitelný obnovený diskový oddíl spolehlivě opravit, aby nebyla poškozená data a diakritika? V názvech souborů je poškozená diakritika a to po opravě v aplikaci Správa disků který teprve obsah oddílu zpřístupnil. Operační systém Windows 10 umožňuje diakritiku v názvech souborů a pro mne je nutné diakritiku používat kvůli variabilnějšímu vyhledávání v názvech souborů (výhoda ČJ nad AJ). S MBR takové problémy nebyly. Mizerný GPT na kterém nefungují ani osvědčené bootloadery. Nějaký nápad jak tuhle svízel zvládnout? Proč výrobci počítačů používají GPT u malých 500 GB SSD? GPT má přeci smysl pro disky větší 2 TB. Doufám, že později nezjistím, že je ještě poškozený obsah souborů. Nějaká vysvětlení a nápady jak tuhle patálii zvládnout bez ztráty dat? Původní zálohu si stále držím. Díky.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny