Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno QHD monitor ,obraz funguje správně jenom přes HDMI jinak blbne.

Nevím jaké 32, ale s kominací QHD a HDMI mám jinou zkušenost. Následující se týká 2560x1440 rozlišení: Monitor neumí HDMI 1.4, tudíž přes HDMI neumí QHD v 60Hz. Dokonce "nenabízí" (nenabízí na výběr) ani 30 Hz (což by datovým tokem mělo umět). Musí se manuálně natvrdo nastavit přes vlastní režim v intel hd grafice neb na linuxu xrandr newmode/add/mode/setmode (jde to asi až do 42Hz, s CVT-RB). Přes displayport OK.

Poud problikává obraz u displayportu u mě to bylo na straně notebooku-něco jako vyviklaný konektor, nebo uvolněný kabel. Výpady byla včasesérie horizontálních pruhů + prasknutí - asi na 1/4sec.

Myslím, že on limit je i frekvence převodníku a jelikož HDMI a DVI je skoro totéž , tak to znamená, že možná DVI jede na velmi vysoké frekvenci.(k 300MHz)... Proto některé grafiky mají uměle omezen clock rate i když standard by to umožňoval, ale prostě signál by už byl na draka

A jako další bonus, pokud bude clock rate kolem 2.4GHz , může to rušit wifi (ale pravděpodobně se to týká jen oboard wifi v těsné blízkosti do decimetru od převodníku/konektoru)

Jaké tedy zkoušíš rozlišení?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny