Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno QHD monitor ,obraz funguje správně jenom přes HDMI jinak blbne.

Ne, to neni softwarova zalezitost, to je hardwarem. Mas dva monitory, dokud pouzivas oba, je vsechno v poradku, kdyz jeden z monitoru vypnes, tak u DVI a HDMI zustane ovladac monitoru aktivni, takze OS nedetekuje vypnuti monitoru a na druhem zapnutem monitoru zustane vsechno presne tak, jak to tam bylo pri zapnutem monitoru jedna. U DP dojde okamzite ke ztrate signalu a odebrani ovladace monitoru, protoze OS ani nic jineho nezbyva, monitor tam pro nej proste neni, takze musi odebrat ovladac. Tim ovsem vsechno, co bylo na obrazovce jedna, ktera uz neni k dispozici, se presune na obrazovku dva.
Tato funkce je u DP implementovana naschval a ma setrit energii. Nejde ji nijak deaktivovat. A netyka se to jen OS Windows, u linuxu se to chova uplne stejne. Netyka se to jen nekterych monitoru, je to funkce DP, ktera je standardne implementovana u vsech monitoru, ktere DP obsahuji.
Pro me jako uzivatele tri monitorove sestavy s jednim hlavnim monitorem a dvema obcasnymi, je tato funkce naprostym zlem, bohuzel bez existujiciho reseni. Mnohem radeji teda pouzivam HDMI a DVI, kde to funguje tak, jak potrebuju ja.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny