Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC hodnota

Musíš koukat na kontext, ty "smetáku" :-)

V okamžiku, kdy mám koupit 4 roky starou grafiku, která taky může za 3 měsíce chcípnout za 80% ceny nové (i kdyby o "20% pomalejší" - tím jsi podle všeho stanovil rekord rozdílu), tak osobně beru novou.
Myslím, že jsem už několikrát napsal, že aktuálně bych si RX5xx nekoupil, nicméně pokud mám volit mezi předraženou ojetinou a novou RX570 (myšleno nový kus se zárukou z obchodu), volím RX570. Proto taky píšu, že cena té GTX1060 je pro mě max. 1500Kč, protože je stará a bez záruky.

Tady to máš, aktuální: https://www.computerbase.de/thema/grafikkarte/rangliste/#abschnitt_aktuelle_grafikkartenbenchmarks

edit: btw, s těmi závěry z CB naprosto souhlasím, před 14 dny chcípla synátorovi 280X (apropos: skoro přesně po 6 letech, MSI twinfrozr), tak jsem mu věnoval svou RX480 a sám si vyhodnotil, že pro mě je nejvýhodnější tichá a poměrně výkonná 5600XT (stejná cena jako 1660S, výkon reálně vyšší o 20%). 2060S byla cenově mimo, úplně stejně jako kvalitní provedení 5700XT. Na FHD/WUXGA větší výkon nepotřebuju a nemíním dávat zbytečné peníze za něco, co výkonově nevyužiju, protože stejně mám zapnutý chytrý VSYNC a i ta 5600XT se fláká.

Jo a P.S.: AMD dlouhodobě poskytuje tzv. smart choice, tj. dobrý poměr cena/výkon. Takže pokud budou prodávat smetáky za dobré ceny, tak se jim rozhodně bránit nebudu - pokud budu chtít koupit smeták. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny