Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno 1x USB = bezdrátová myš + klávesnice

Poprosím vás o pečlivé pročtení a trpělivé zamyšlení se nad výše uvedenou rovnicí o dvou neznámých. Je možné nějak zprovoznit bezdrátovou myš + bezdrátovou klávesnici přes jeden přijímač Unifying? Na noteboocích je čím dál méně USB portů a ty dva dostupné by byly obsazeny externí klávesnicí a myší. To mi zcela znemožní práci s externími USB zařízeními (potřebuji připojovat flashdisk a externí disk USB 3.0).

Raději to nechci řešit koupí bluetooth klávesnice a myši (mnohem vyšší cena). Mám šanci případně uspět u jiného výrobce než je Logitech?
Chci kvalitnější periferie, protože hodně píšu. (denně 12-15 hod.). Raději vše bezdrátové, ale není to podmínkou pro počáteční výběr a uvědomění si možností (klávesnice by mohla být drátová, tím spíš pokud to vyváží kvality kláves pro vytrvalého písaře).
V případě nutnosti budu zvažovat klávesnici přes kabel, pokud bude fungovat jako rozbočovač pro USB přijímač Unifying a k tomu bezdrátovou myš.
Asi budu muset vzít zdánlivě kvalitnější Logitech Marathon Mouse M705, i když údajně kvalitou nedosahuje na předchozí generaci. Logitech se bohužel neobtěžoval s kompatibilitou v rámci "Unifying" pro klávěsnici a myš zároveň.

Cenové hranice v celkovém součtu za myš a klávesnici klidně v řádku pár tisíc Kč. Nechci to limitovat cenou, protože možnosti výběru jsou omezené.

Otázka prostá, rada a odpověď nelehká. Jakou klávesnici a myš byste mi doporučili ke koupi? Pokud se osvědčí, zakoupím jich více, takže aby to nebylo příliš drahé. Písařské návyky a zvyk na klávesnici garantují jisté utrpení, až mi ta klávesnice a myš jednou dožijí a budu za ně hledat náhradu. Tomu se chci vyhnout, protože už i Logitech začal kvalitativně materiálově ořezávat a degradovat.

Děkuji za rady a názory.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny