Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Protokol TCP, fullduplex nezávislý nebo half duplex?

Kdyby sis precetl i ten odkaz a zamyslel se nad nim, tak bys mozna pochopil, ze na nizsich vrstvach si z toho kdokoli klidne muze udelat holubnik.
A ze takto muzes poslat i velmi velky balik dat a cekat dlouho, nez ti druha strana potvrdi prijeti.
A druhe strane nic nebrani v tom mit taky holubnik a nez doplachti (a je precten) tvuj prvni operenec, tak ti klidne odvysilat cely serial se vsema sezonama, sequely a prequely, zatimco ty posilas Encyklopedii Britaniku.
A nez ti prijde potvrzeni prvniho svazku, tak uz se ti mozna nahromadi v tom holubniku operencu povicero, takze mezitim muzes i poslat potvrzeni alespon nekolika prvnich dilu a nez skoncis s odesilanim, tak ti mozna dojde potvrzeni prvnich par svazku.
A kazdy ten ptak si leti, kudy ho napadne, nemusi to byt vzdy stejnou cestou a nemusi doletet ve stejnem poradi. A nektere sezerou po ceste dravci, nebo proste zabloudi, ale tak se holt na vyzadani poslou ta data po dalsich holubech.
A pokud je na obou stranach holubnik dost velky a trpelivost take (ocekavany velke latence), tak ve vysledku dostanes do videoteky cely ten serial ve spravnem poradi a protistrana v te encyklopedii nebude mit zprehazene listy ani svazky, jen to mozna bude trvat par tydnu, nez budes mit potvrzeno prijeti vseho na obou stranach (a kliddne tou dobou muzes mit ten serial davno zkouknuty cely, zatimco protistrana porad jeste ceka na par poslednich operencu, aby vedela, ze uz ho muze klidne smazat z disku.

Takze ano, obe strany mohou naraz vysilat i prijimat, jen to nemusi byt uplne plynuly provoz.

A na druhou stranu ti nic nebrani zachovavat stare zvyky a i po rychlych linkach, kde jde prenos hlasu plynule tak nechat protistranu dokoncit vetu a zacit mluvit, az kdyz protistrana rekne "prepinam" a pak pronest vlastni proslov ukonceny slovem "prepinam" a doufat, ze i na druhe strane bude gentleman ze stare skoly s monoklem v oku, ktery ti do te reci neskoci a tak zachovate zdani stare dobre jiskrove telegrafie.

Ale to je taky jen nepovinna nadstavba nad protokolem. Stejne jako pouziti pistalek pro morzeovku a mackani papiru pro simulaci statickeho ruseni.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny