Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Záchrana dat z mrtvého telefonu

Dobrý den,přihodil se mi nemilý problém.Zdechl mi telefon Nokia E52.Potřebuji z něj vyčíst obsah v interní paměti(vpodstatě stačí to co je dostupné při záloze z programu Nokia PC Suite).To znamená že jediný možný způsob by byl lokalizovat čip obsahující flash paměť s interním úložištěm a z něj vyčíst data přímo na úrovni čipu a nebo druhá možnost ten čip přetrasplantovat do funkčního telefonu. Jiný způsob nevymyslíte.Spoléhám na to,že ten čip poškozen není,ale že odešly napájecí nebo jiné obvody jako třeba napájení,nějaký bootčip,watchdog a nebo procesor,ramka či je vyzkratovaná deska. Telefon je 12 let starý,takže to určtiťe nebude systém na čipu(což samo osobě neznamená že z takových androidů nelze zachránit obsah, ale že princip monolitu má víc rizik).
V tom bych potřeboval poradit: na různých úrovních:zjistit o jaký jde čip,jak ho vyjmout, zda bude rovnou fungovat v jiném telefonu(což nepředpokládá nějaké zadrátování povolených ideček,shodnost revizí v rámci modelu a nějakého "šifrování" nebo nějaké takovéhle překážky bránící vyměnit kuszakus v elektronice.).Další věc jak fysicky provést napojení toho čipu.
Nebo z druhé stránky, pokud čip vyndám,jak ho připojit na testovací obvod(přinejlepším nějaká zběrnice SPI flash) a jak ho nabootovat a vyčíst s něj data a naposled provést rekonstrukci filesystem.
Třetí cesta: která firma tohle bude umět(nepředpokládám že má recept na model nokia E52,ale má znalosti a dokáže si s tím poradit)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny