Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sluchátka s mikrofonem vs samostatný mikrofon

Jaká je kvalita mikrofonů u dražších sluchátek? Kdybych si koupil herní sluchátka s mikrofonem např. za 2,5 k versus samotný mikrofon za 2,5 k, bude kvalita samotného mikrofonu srovnatelná s kvalitou mikrofonu u sluchátek, nebo bude výrazně lepší? Preferoval bych sluchátka s mikrofonem, ale pokud budu platit hlavně za sluchátka a mikrofon bude špatný, tak bych radši koupil samostatný.

Předmět Autor Datum
Je to jedno. Dle Babiše musíš mít roušku. Nikdo to nepozná.
mif 12.05.2020 21:50
mif
První si ujasňeme, že sluchátka za 2,5 NEjsou hi-endová sluchátka. Většina sluchátek s mikrofonem js…
Railee 12.05.2020 23:51
Railee
Super, díky za radu.
Povidla 13.05.2020 00:08
Povidla
Pokud to má být na hraní s kámošema onlinovek a nechceš je předčasně poslat k ušnímu, tak ti budou s…
icepower32 13.05.2020 16:06
icepower32
Používal jsem obě varianty. Nejdřív jsme měl levný headset bml phalanx, pak jsem měl půjčený od kama… poslední
sibal 14.05.2020 13:52
sibal

První si ujasňeme, že sluchátka za 2,5 NEjsou hi-endová sluchátka. Většina sluchátek s mikrofonem jsou předražené gamingové sráče, kde vše stojí za nic, ale hlavně, že to bliká nebo je to pro-gaming. A i tak většinu zaplatíš za ta sluchátka. Která budou stejně stát za vyliž.

Tedy jakýkoliv mikrofon za 2,5 k bude o několik řádů, ne-li galaxií jinde (lépe). Obecně, když platíš za dva kombinované produkty, tak ve chvíli, kdy bys měl porovnávat kombinovaný produkt s jedním separátním, kdy do obou investuješ stejně, logicky (ač to neplatí úplně vždy, ale technicky) bude ta věc, která plní jen jednu věc, dělat tu jednu věc lépe, než ta druhá věc, která dělá věci dvě, ale hůře.

Ohledně mikrofonů - vem nějaký studiový USB mic v rozmezí 1 - 2 k. Bude to lepší, než téměř cokoliv, co najdeš na jakýchkoli sluchátkách. A pokud to plánuješ jen na svoje používání a neplánuješ na tom vytvářet nějaký content, cpát do toho víc peněz je zbytečné.

Pokud to má být na hraní s kámošema onlinovek a nechceš je předčasně poslat k ušnímu, tak ti budou stačit nějaké Hyper-x nebo sluchadla od Steelseries (ty mohu i osobně doporučit). Ale na nějaké lepší streamování apod. bych volil zvlášť sluchátka a zvlášť mikrofon.

Používal jsem obě varianty. Nejdřív jsme měl levný headset bml phalanx, pak jsem měl půjčený od kamaráda samostatný mikrofon a teď právě používám hyperx. Ono taky dost záleží na tobě co ti bude víc vyhovovat. Ten externí mikrofon bych řekl, že má většinou lepší kvalitu, ale zase bere celkem dost zvuků i z okolí a když jsi od něj dál, tak tě může být hůř slyšet. Já mám právě radši headset. Mikrofon nemá tak velkou citlivost a máš ho pořád u pusy. Jen s ním musíš počítat. Kamarád si takhle namočil mikrofon do vody když se chtěl napít. :D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru