Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Na discích se mi vymazaly adresáře.

Jako svůj osobní počítač používám NB s anglickým XP, doma ještě máme desktop PC s novějšíma woknama. Ten počítač používáme velmi zřídka, hlavně na internetbanking.
Mám externí disk, připojitelný přes USB. Dřív jsem ten disk používal v zaměstnání pro ukládání záloh (od té doby co mi šmudla ajťák vymazal pracovní adresář a já jsem poslední zálohu měl Bůh ví kdy jsem si ty zálohy dělal pečlivě - způsobem, že jsem na pracovním počítači vyhledal soubory vytvořené nebo změněné od - do a udělal jsem z nich archív RAR na tom disku). Co jsem v důchodu, občas ten disk připojím k NB, abych se tam na něco kouknul. Nedávno jsem se zase chtěl na něco podívat a adresáře se zálohami jsem nenašel. Ostatní adresáře tom snad byly. Nevím, že bych ty zálohy úmyslně mazal. Nikdo jiný s tím diskem nic nedělal.

Na tom druhém počítači jsem měl adresář Windows.old - měl jsem tam nějaká moudra, nic důležitého, ale občas jsem se tam kouknul. Včera jsem ten počítač po dlouhé době zapnul, chtěl jsem otevřít textový soubor z toho adresáře, ale kde nic tu nic, soubor zmizel i s adresářem. Taky nebyl důvod ten adresář mazat.

Pokud pomineme, že jsem ty adresáře smazal já svou blbostí, nevíte někdo o nějakém programu nebo viru co by mazal adresáře třeba proto, že už se do nich nikdo nějakou dobu nepodíval nebo že v těch adresářích bylo něco co třeba neodpovídá nějakým licenčním podmínkám?

Předmět Autor Datum
Ziadny taky program ani virus nie je, nemal by zmysel.
fleg 13.05.2020 22:36
fleg
uživatelská data mají licenční podmínky? cos požil? windows.old bývá normálně adresář staré přeinst…
lední brtník 13.05.2020 23:15
lední brtník
Zkusil bych disk projet sw na obnovu dat (Recuva, Rstudio, GetdataBack) pokud jsou smazaná data mělo…
MM_tank 14.05.2020 04:56
MM_tank
technická: Windows.old mažou Windows 10 automaticky po 30 dnech, nejen nějaký SW třetí strany.
touchwood 14.05.2020 07:01
touchwood
Blbý Windous, pritom je to taká šikovná zložka, po ruke. poslední
Nuda 14.05.2020 07:21
Nuda

uživatelská data mají licenční podmínky? cos požil?

windows.old bývá normálně adresář staré přeinstalované verze windows. nemá obsahovat data uživatelů, protože ty se nepřeinstalovávají, jsou v \users.

uživatelská data mají být pokud možno jednoduše přístupná, odolná proti chybám souborového systému.
zabalením do komprimovaného archívu můžeš o všechny ty soubory přijít. pokud nebylo hlavním cílem jejich zašifrování, tak to není dobrý nápad.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru