Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Na discích se mi vymazaly adresáře.

Jako svůj osobní počítač používám NB s anglickým XP, doma ještě máme desktop PC s novějšíma woknama. Ten počítač používáme velmi zřídka, hlavně na internetbanking.
Mám externí disk, připojitelný přes USB. Dřív jsem ten disk používal v zaměstnání pro ukládání záloh (od té doby co mi šmudla ajťák vymazal pracovní adresář a já jsem poslední zálohu měl Bůh ví kdy jsem si ty zálohy dělal pečlivě - způsobem, že jsem na pracovním počítači vyhledal soubory vytvořené nebo změněné od - do a udělal jsem z nich archív RAR na tom disku). Co jsem v důchodu, občas ten disk připojím k NB, abych se tam na něco kouknul. Nedávno jsem se zase chtěl na něco podívat a adresáře se zálohami jsem nenašel. Ostatní adresáře tom snad byly. Nevím, že bych ty zálohy úmyslně mazal. Nikdo jiný s tím diskem nic nedělal.

Na tom druhém počítači jsem měl adresář Windows.old - měl jsem tam nějaká moudra, nic důležitého, ale občas jsem se tam kouknul. Včera jsem ten počítač po dlouhé době zapnul, chtěl jsem otevřít textový soubor z toho adresáře, ale kde nic tu nic, soubor zmizel i s adresářem. Taky nebyl důvod ten adresář mazat.

Pokud pomineme, že jsem ty adresáře smazal já svou blbostí, nevíte někdo o nějakém programu nebo viru co by mazal adresáře třeba proto, že už se do nich nikdo nějakou dobu nepodíval nebo že v těch adresářích bylo něco co třeba neodpovídá nějakým licenčním podmínkám?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zkusil bych disk projet sw na obnovu dat (Recuva, Rstudio, GetdataBack) pokud jsou smazaná data mělo…
MM_tank 14.05.2020 04:56
MM_tank
technická: Windows.old mažou Windows 10 automaticky po 30 dnech, nejen nějaký SW třetí strany.
touchwood 14.05.2020 07:01
touchwood
Blbý Windous, pritom je to taká šikovná zložka, po ruke. poslední
Nuda 14.05.2020 07:21
Nuda

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru