Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno NextCloud problémy hned na začátku

Zdravím.
Nainstalovat jsem nejnovější NextCloud v Lubuntu 19.10 přes snapd. Vytvořil admin účet a mám několik otázek.

1) našel jsem ve fóru Nextcloudu info, kudy se fyzicky dostanu k souborům uživatele (v tomto případě onen admin účet):

/var/snap/nextcloud/common/nextcloud/data/adminaccount/

Udělám nějaké změny, ale po chvilce Nextcloud webová verze (localhost) zobrazuje pořád to staré. Uvedu příklad: vše ve Photos složce jsem smazal. Webová verze NextCloudu (localhost) je ale pořád ukazuje. Zkoušel jsem CTRL+F5 i odhlásit a znovu přihlásit... Zkoušel jsem pod rootem hledat na celém disku ty obrázky a nikdy jinde je nanacházím... Zkoušel jsem i login v jiném internetovém prohlížeči a opět stejná situace. Nejde tedy o cache Firefoxu...

2) Je tedy žádoucí upravovat soubory takto napřímo nebo vývojáři doporučují upravovat jen přes WebDav protokol? Jaký program používáte na WebDav protkol? Já zkoušel v Lubuntu PCManFM-Qt (obdoba Windows exploreru): Jít na->Připojit k serveru. Ale odmítá mě to autentizovat. Jde se takto připojovat na localhost?
Adresu serveru dávám (tu mi zobrazuje NextCloud se slovy že na tuto se připojte přes WebDAV):

http://localhost/remote.php/dav/files/adminaccount/

3) Když kliknu v horním pravém menu na Kontakty, je tam odkaz "nainstalovat aplikaci Kontakty". Kliknu na to, hodí mě to do APPS a tam je prázdné bílé okno. Googlím něco jak instalovat apps ručně, ale jsem z tohoto trošku frustrovanej. Překvapuje mě, že to nejde. Ještě jsem vygooglil cosi o tom, že v configu někde mám povolit, že NextCloud může sahat do netu... uf, ale čekal bych, že to vývojáři podchytí nějakou varovnou hláškou a ne bílé okno...

Děkuji

Řešení:

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
děkuji všem za příspěvek. Chápu to, je to logické takto pracovat (se synchonizační aplikací). Našel…
rrttrr 19.05.2020 14:52
rrttrr
prosím uzavřít téma jako vyřešené, jde o nahlášený bug Nextcloudu. poslední
rrttrr 25.05.2020 12:13
rrttrr

děkuji všem za příspěvek. Chápu to, je to logické takto pracovat (se synchonizační aplikací). Našel jsem oficiální ppa pro nextcloud-client a zkusil ho... Funguje OK. Problém je, že pokud chci na tom serveru pracovat a nahrávat tam data přes tu sync aplikaci, tak si velikost disku (500 GB) zmenšuji o polovinu, protože jednou to mám v ~/Nextcloud a podruhé to má nextcloud (server) zahrabané ve svých útrobách... :-/ Což chápete mi přijde zbytečné.

Ad další problémy: dal jsem si tu práci, disabloval snap balíček nextcloud (server) a nainstaloval si apache, mysql a nextcloud "ručně", abych zjistil, jestli je ta bílá obrazovka v APPS problém snapu nebo nextcloudu. A je to stejné, jde tedy podle mě o problém nextcloudu. Buď je potřeba něco dokonfigurovat nebo bug. Musím ještě pohledat další info, zatím jsem nic kloudného nevygooglil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru