Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neustálé poklesy výkonu notebooku - hry

Zdravím,

obracím se na Vás s žádosti o pomoc, jelikož jsem již naprosto bezradný. V září minulého roku jsem si pořídil herní notebook Lenovo Legion Y530.

Specifikace: lenovo-legion-y530?dq=5483978&o=1

Intel Core i5 8300H Coffee Lake
RAM 8GB DDR4
NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
SSD 128GB + HDD 1000GB

Kupoval jsem si ho zejména kvůli hraní her. Kromě toho, že mi zlobí wi-fi karta (budu muset reklamovat), což je ale dle recenzí u tohoto notebooku častým problémem, mám zásadní problém. Přibližně ještě měsíc zpět mi na něm vše fungovalo naprosto v pořádku, nicméně pak nastal z neznámého důvodu nějaký zlom a všechny hry se mi začaly postupně sekat.

Hrával jsem Call of Duty WARZONE i GTA V(FiveM), naprosto bez problémů, bez jakéhokoliv záseku, nicméně potom mi to postupně začalo víc a víc zlobit - Tím stylem, že padají FPS - Hrával jsem na 60-80 FPS a nyní se stává to, že těch 60-80 mi běží chviličku a pak to spadne na 5-15, celá hra se "zasekne" na 1-2 vteřiny a pak to opět skočí zpět.. Ale je to neustále horší, poklesy jsou téměř každých 5 vteřin a hrát se opravdu nedá.

Zkoušel jsem vše - Nastavovat nejnižší možnou grafiku ve hře (i když geforce experience volí jako optimální vyšší kvalitu - Ve hře mám využití na nějakých 1600 MB / 6000 MB), Aktualizaci ovladačů karty přes GeForce Experience, nastavení grafické karty ručně v Ovládacích panelech Nvidia, postupoval jsem podle různých návodů pro zvýšení FPS, smazal jsem veškerou cache v PC - dokonce jsem i před týdnem dal celý notebook do továrního nastavení s kompletním promazáním .. Pomohlo to asi na 1 den, poté se problémy začaly vracet..

Když se při spuštěné hře podívám do správce úloh, ukazuje mi extrémní zatížení (Grafickou kartu až na 100%, procesor například na 94%) a neumím si to vysvětlit, jelikož by to tak být určitě nemělo..

Notebook dle mého názoru i extrémně hřeje a je hlasitý, nicméně to bylo v recenzích i při nákupu a to mi nevadilo.. Každopádně nevím, jestli to poté nemá vliv na výkon, jestli nedochází k přehřívání.

Dokázal by mi s tím někdo poradit? Existuje nějaký fix, nebo to je na reklamaci?

Moc děkuji za každou pomoc.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny