Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak donutit Windows vytvořit AP na 5GHZ .... + volba kanálu

Mám problém, v Win 7 když přes hostednetwork vytvořím Wifi síť, tak běží na 2.4GHz, jde o Intel 8260AC, hledal jsem volby v Upřesnit- Konfigurovat ,ale IBSS kanál se týká adhoc (a je jen do 11) a preferované pásmo nic nemění. Vtipné je, že tam je sice ještě ve volbách režim auto/Ht/VHT, ale to se týká jen v režimu klient. Nebo je tam režim wifi,ale na výběr je kombinace A/b/g.ac chybí.

Přitom v režimu klient není problém, karta se k ac připojí v pohodě ( a jede to bídných 15 MB/s, Což umělo 802.11n před 7 lety, ale to je jen poznámka bokem - omezení AP - 1 stream a patrně 40MHz šířka místo 80).

Jak donutit tupý windows nebo tupý intel a nastavit, aby nejenže běžela síť na 5GHz ale i v režimu AC a ?? (a režim MCS 433 Mb/s, dovolí li šum?) ... Tj režim 80MHz. nechci už moc? karta to má umět

Vtip je, že primitivní karta za 300Kč volbu režimu (a,b,g,n,,ac) má v Zařízení-Konfigurovat-Upřesnit a co je klíčové, že se to aplikuje i na režim hostednetwork.

S tím souvisí: potřebuji, abych si mohl zvolit číslo kanálu. Nevím kde. V zmíněném property listu to není (rsp se to týká jen adhoc a do čísla 11-2.4GHz)

Děkuji za odpovědi erudovaných lidí

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ta primitívní karta má zrejme driver, ktorý je napísaný aj pre mód AP. To je iný mód ako IBSS a prog…
Kilo.Viktor 22.05.2020 14:36
Kilo.Viktor
A jak to vyřeším? Vždyť nastavení režimu a kanálu je zásadní věc při rozjíždění "virtuálního"AP. Neh…
kapole 22.05.2020 21:16
kapole
=> A jak to vyřeším? Keď driver namá podporu režimu AP, tak asi nijak.
Kilo.Viktor 22.05.2020 22:13
Kilo.Viktor
Jsem přesvědčen, že v linuxu to půjde. (ale neotestoval). Vidím problém spíš v windows, má pocit ,že…
kapole 23.05.2020 10:09
kapole
Driver musí poskytovať nejakému host* zoznam funkcií, ktoré je možné použiť aby sa dali nastavovať p… poslední
Kilo.Viktor 23.05.2020 12:45
Kilo.Viktor

Jsem přesvědčen, že v linuxu to půjde. (ale neotestoval). Vidím problém spíš v windows, má pocit ,že mají bídné nastavení možností wifi hostednetwork (na linuxu hostapd - široké možnosti viz konfigurační soubor).

Nepožaduji celé penzum konfigurace jako v linuxu (které je opravdu rozsáhlé, broadcast, režimy VHT, typy šifrování, způsoby vysílání SSID), ale pouze jen takové základní možnosti jako zvolit n/ac a kanál

Driver musí poskytovať nejakému host* zoznam funkcií, ktoré je možné použiť aby sa dali nastavovať potrebné hodnoty. Ak taký zoznam chýba, prípadne je tam len nejaká podmnožina, tak sa s tým nedá nič moc urobiť. Treba sa dotazovať u výrobcu kedy to dorobia a či vôbec.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru