Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ubuntu vo VBox ide pomaly

dobrý den,

mam taký problém. Vo VirtualBoxe som nainstaloval Ubuntu 20.04 a problém je, že beží ovela pomalsie v porovnaní z host systémom Windows 10 Home x64. Mám ntb lenovo E31 80. Ano, ten ntb sám o sebe nieje nič moc. Ale host systém beží fakt super rýchlo a bez problémov. To je aj kvôli tomu, že som vymenil disk za čistý SSD.

Nieje nutné nič reinstallovat lebo som to celé preinstaloval asi pred 3 dnami. T.j. ze v host sys. mám len zakladné programy a v ubuntu som nainstaloval iba vlc a samba. Takze ubuntu je v podstate čisto nainstalované.

Skúsil som v nastaveniach VBoxu priradiť viac jadier (3 zo 4), viac grafickej pamate (na 128 MB) a dal som aj viac RAM (na 2048 MB). Nic nepomaha. Problém hlavne je ze napr. Mozilla v ubuntu sa spúšta asi 10 sekund. Otvaranie stranok je tiez pomale (oproti hostu). Potom som skusal aj full HD filmy z externeho disku a tie sa vsetky sekajú a zvuk sa "škube". A hry som radsej ani neskusal. Proste cely ubuntu system je spomalený. A aj dost dlho mu trva pokym sa zapne do desktopu.

Nejake rady ako to zrýchlit na uroven host systemu?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny