Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pro přístup k internetu nutné přihlášení - chyba připojení

Dobrý den,
Obracím se na Vás ohledně poměrně záhadného a možná složitě dohledatelného problému ohledně připojení k internetu, funkčnosti připojení a podobných záležitostí.

Ve zkratce shrnutí mé aktuální situace: přebývám u kámoše (spolubydlícího), kde on i já máme vlastní počítač každý v jiné místnosti (akorát jsme si teď v podstatě počítače prohodili, já používám jeho a on používá můj). Oba počítače jsou připojeny k routeru kabelem. Problém spočívá v podstatě v záhadné až nepochopitelné situaci, kdy internet normálně běží, ovšem záleží jak která stránka. Mnoho stránek totiž vůbec neběží (ne, že by psalo chybné připojení či cokoliv jiného, stránka se prostě jakoby "načte", ale zůstane v prohlížeči jen bílá plocha).

Popis záhady:
Dnes jsem volal s technikem poskytující internet, že v podstatě je záhada můj problém, neboť on z jeho strany vůbec žádný problém nevidí a vše by mělo být v pořádku. Můj problém totiž spočívá v tom, že kromě toho, že internet víceméně normálně na PC funguje, seznam, google, e-maily, prostě běžné stránky fungují, ovšem některé nikoliv s tím, že mi dole ikonka připojení hlásí chybu - konrkétně že připojení k internetu není k dispozici, dále že „mohou být nutné další přihlašovací informace“, po diagnostice připojení píše zase „K získání přístupu k Internetu bude možné nutno přihlásit se k poskytovateli internetových služeb (ISP) této sítě“ a v prohlížeči mi zase vyskakuje upozornění „Pro přístup k internetu se musíte nejdříve přihlásit k této síti“ a to i když jsem zrovna normálně na stránkách, které fungují. Když ale kliknu otevřít přihlašovací stránku k síti, načte se to úplně stejně, jako stránky, které nefungují - tedy že se nenačte nic, zůstane jen bílá plocha.

Díky tomu vlastně nemohu navštěvovat mnoho webových stránek, rovněž jako uživatel torrentu (což snad nevadí), mi přistalo fungovat připojení samotné a nefunguje odesílání dat. Nemohu se připojit ke konfiguraci mého routeru, protože i když zadám 192.168.0.1 do adresy, opět se načte stránka a zůstane bílá plocha, takže nemám šanci z kamarádového PC (který teď používám) provádět ani konfiguraci routeru.

Tohle vše ale vůbec není problém mého počítače, který používá kámoš. Ten je úplně stejně připojen jako můj PC, všechny stránky (které nejdou u počítače, kde je problém), fungují, rovněž funguje připojení ke konfiguraci routeru, zkrátka vše bez problému. O to větší záhada je to, že oba dva počítače jsou připojeny úplně stejným způsobem - tedy kabelem k routeru. Zkoušel jsem rovněž kabely k routeru a počítači jen prohodit, můj počítač připojení bez problému, kamarádův stále problém, Dále jsem zkusil u obou připojit kabel rovnou ze zdi (od poskytovatele) do PC. U mého PC v pořádku, u kamarádového PC problém. Jediné, co mě tedy napadlo je to, že vůbec není problém v připojení k internetu (navíc když mi to potvrdil technik na dálku, že u nich je vše v pořádku, rovněž dle toho, že logicky když funguje internet a mnohé stránky fungují, připojení musí být v pořádku a rovněž také proto, protože druhý (můj) počítač s připojením vůbec problém nemá) - usoudil jsem, že by mohla být chyba někde v SÍŤOVÉ KARTĚ či SÍŤOVÉM PŘIPOJENÍ kamarádova počítače? Zkrátka tam bude asi někde nějaká vada, absolutně mě nenapadá nic, kde by mohla být chyba, protože to nedává moc smysl - u mého PC, který je připojen úplně stejně jde vše naprosto bez problému, zatímco u kamarádového PC, který je připojen totožně, je problém.

Přikládám i screeny obrazovky, jaké hlášky se na kamarádova PC ohledně připojení zobrazuje, co se ukazuje po diagnostice o pokusu opravy chyby a v prohlížeči(ích). Jak říkám, mnohé stránky nefungují vůbec (většina torrentových, třeba úschovna.cz a mnohé, náhodné - nevím, na čem záleží, zda některá stránka pojede a která nepojede). Důležité je to, že jsme víceméně tímto omezování a nevíme, koho kontaktovat pro odstranění chyby - zda zanést samotný k PC k diagnostice nebo zda se zaměřovat na připojení internetu - ale jak mi bylo zkoumáním dokázáno, tak v připojení nemůže být problém, pakliže můj PC má vše s připojením v pořádku.

Poradíte, prosím?

Děkuji(eme)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny