Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Li-ion baterie v podivném stavu ( nižší napětí, velký odpor ) - známka přebití?

Hele ****** bez urážek! (host), tomu se říká napájení konstantním proudem. Představ si to jako když do sudu o proměnném(*) průřezu přitéká konstantní přítok. Výška hladiny je napětí. Li-ion popisuje oválný sud - dole a nahoře zúžený - to je ten proměnný průřez - diferenciální odpor (*)- napětí tam roste/klesá rychleji=V/A křivka je strmější.
Ostatně jak bys ohlídal napájení baterky napětím? stačily by malé výchylky v odporu a napájecí proud by lítal jak akcie bitcoinu. To je jako kdybys do sudu vyvrtal díru v určité výšce a sud ponořil do oceánu - ihned by se zalil do této výšky.
Je li rozdíl napětí v stavu nabito a vybito malý (5.2-3.6= 1.6, 5.2- 4.2=1),tak víceméně se to nabíjí konstantním proudem,který určím rezistorem (+ odpor vedení a kontaktů). Samozřejmě se takhle nedá nabíjet do konce, pouze do fáze, kdy napětí nepřesáhne max..dovolené (což závisí i na proudu, protože vnitřní odpor zvýrazní úbytek napětí) .. Stala se akorát chyba, že jsem na to zapoměl a nechal ji tam déle.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny