Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno První spuštění Windows 10 , moderní aplikace v angličtině

Mám tu nový kancelářský PC pro manželku, složeno výrobcem (a M-Polem :beer:), s předinstalovanými Windows 10 Pro.

Odbočka: Po prvním spuštění a nastavení jazykového prostředí, jsem po krátkém pátrání v nastavování nejprve zjistil, že nefunguje Defender. Vůbec se nedalo nic nastavit, ani nastavení otevřít, W10 odkazovaly na Store. Protože ty "průmyslové předinstalace" asi nejsou extra nejaktuálnější, spustil jsem winupdate, po restartu už Defender funguje.

Koukám do Startu (odinstaluji z něj UWP blbosti typu Netflix a odepínám zbytek) a vidím, že je tam toho spousta anglicky. Calculator, Maps, People.. při pohledu na svůj PC to mám česky. Obojí Windowsy jsou v buildu 1903. Docela dlouho jsem hledal, jak to opravit, našel jsem nakonec řešení tady.

Je potřeba jít do Store, tam se přihlásit (naštěstí manželka má Skype, přihlašovací údaje jsou stejné) a nechat všechny moderní aplikace aktualizovat. Pak už je Store i všechny UWP aplikace správně v češtině.

Pro BFU, nevyužívající Store (sám jsem doposud neměl za dva roky koexistence s W10 nikdy potřebu tam jít a cokoliv hledat, instalovat) prakticky nemožné samostatně vyřešit. Nevím, zda je chyba v té konkrétní předinstalaci, nebo se to tak nastaví i pokud bych instalaci W10 dělal doma z flashky.

Značím vyřešeno, třeba to někomu pomůže.

Předmět Autor Datum
Na nové PC bych instaloval aktuální build a nesnažil se odinstalovat nesmysly. Prostě nové čisté Win…
Kurt 27.05.2020 07:48
Kurt
Ono je to zatím "v záběhu". Během pár dní by snad už měl vyjít jarní build 2020, počkám pak cca týde…
L-Core 27.05.2020 08:01
L-Core
Co se týče tiskárny, tak tu bych odstranil (klasicky pravý klik na zařízení a Odebrat), poté nainsta… poslední
Kurt 27.05.2020 09:22
Kurt
Je to std. chování. Předinstalace nikdy nemůže být zcela aktuální, nejde jen o Defender. Kdybys to…
dsa 27.05.2020 07:53
dsa

Ono je to zatím "v záběhu". Během pár dní by snad už měl vyjít jarní build 2020, počkám pak cca týden a prásknu to tam. Ovladače aktuální jsou.

Překvapilo mě, že W10 našly v síti spuštěnou Epson L6190 a nějaké základní ovladače nainstalovaly. Přišel jsem na to náhodou, když jsem doinstaloval Office 2019. Jsou opravdu omezené, takže bude následovat instalace těch pořádných. A když už tě tady mám, zeptám se (jako úplné trdlo, protože v tomhle snad vždycky tápu):
- mám nejprve ty ovladače, co tam asi přišly z winupdate odstranit?
- nebo mám rovnou spustit instalaci těch "pravých", z *exe?
- tiskárna má být přitom zapnutá nebo vypnutá?
Díky za nakopnutí.

Co se týče tiskárny, tak tu bych odstranil (klasicky pravý klik na zařízení a Odebrat), poté nainstaloval ty z webu výrobce.
Tohle je opravdu standardní chování, W10 si "proběhnou" síť a kdejaký werk si nainstalují přes svůj "WSD" port. A pak mi ředitel firmy volá, že mu pracovní výkazy zaměstnanců vyjíždějí o patro níž... :-/

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru