Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno První spuštění Windows 10 , moderní aplikace v angličtině

Mám tu nový kancelářský PC pro manželku, složeno výrobcem (a M-Polem :beer:), s předinstalovanými Windows 10 Pro.

Odbočka: Po prvním spuštění a nastavení jazykového prostředí, jsem po krátkém pátrání v nastavování nejprve zjistil, že nefunguje Defender. Vůbec se nedalo nic nastavit, ani nastavení otevřít, W10 odkazovaly na Store. Protože ty "průmyslové předinstalace" asi nejsou extra nejaktuálnější, spustil jsem winupdate, po restartu už Defender funguje.

Koukám do Startu (odinstaluji z něj UWP blbosti typu Netflix a odepínám zbytek) a vidím, že je tam toho spousta anglicky. Calculator, Maps, People.. při pohledu na svůj PC to mám česky. Obojí Windowsy jsou v buildu 1903. Docela dlouho jsem hledal, jak to opravit, našel jsem nakonec řešení tady.

Je potřeba jít do Store, tam se přihlásit (naštěstí manželka má Skype, přihlašovací údaje jsou stejné) a nechat všechny moderní aplikace aktualizovat. Pak už je Store i všechny UWP aplikace správně v češtině.

Pro BFU, nevyužívající Store (sám jsem doposud neměl za dva roky koexistence s W10 nikdy potřebu tam jít a cokoliv hledat, instalovat) prakticky nemožné samostatně vyřešit. Nevím, zda je chyba v té konkrétní předinstalaci, nebo se to tak nastaví i pokud bych instalaci W10 dělal doma z flashky.

Značím vyřešeno, třeba to někomu pomůže.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny