Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem poměr reálné a skutečné rychlosti Wifi - který poměr je správný

Ahoj všichni a flegu, mám jednoduchou otázku, jaká je reálná rychlost wifi přenosu na transportní vrstvě v limitě velkých přenosů (HTTP stahování, SMB sdílení) vůči tzv "synchronizační rychlosti"? Samozřejmě za přepokladu, že zde nejsou kolize, kanál je volný jen pro přenášející uzly a nejsou zde "chyby přenosu" (nutnost pakety znovu posílat).

Dám příklad: 802.11n - 150 Mbps .... 11 MB/s (88 Mbps)

Doteď jsem myslel, že je to lehce víc jak polovina (což odpovídá příkladu výše i mé zkušenosti) ,ale právě na článku v živě je podíl 0.4. (1/2.5)
Absolutně ty čísla vypadají skoro stejně, ale liší se v poměru 3:2 (300Mbps ---> 176 Mbps vs 120 Mbps )

Ale nikde jsem se nedozvěděl, kolik by to vlastně mělo být Mělo by to být dobře definované číslo, jelikož "Tzv synchro rychlost" již v sobě má započteno vše potřebné (typ kódování QAM, počet bitů na symbol (5/6, 3/4) - známá řada 54, 72 150 300 / ac:433 .... Za toho předpokladu, že tam rušení je pod úrovní významnosti a nikdo jiný nevysílá.

Otázka číslo 2: jak se tento poměr mění, když ty uzly provádějící benchmark jsou oba dva napojená na access point . Hned každého napadne, že to bude polovina. Ale opravdu? Není třeba tohle důvod toho rozdílu ?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny