Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook - poradíte mi prosím?

Hanka, ze ty si nedavala pozor na fyzike?
Vedela by si, ze vyzarovaci vykon klesa so stvorcom vzdialenosti. Vedela by si, ze okrem vykonu ta musia zaujimat aj frekvencie vyzarovaneho spektra a ze napriklad cim vyssia frekvencia tym horsie prechadza cez prekazky (tym padom aj cez tvoje telo).
Vedela by si, ze radiove vysielace moze mat vykona na DV az 50kW, kedysi mali bezne vysielace na AM vyziareny vykon v stovkach kW.
Mozno by si vedela, ze klasicka wifi ide v pasme 2.4GHz ma max vykon stanoveny pre EU 0.1W. Mozno by si vedela, ze klasicka mikrovlnka v kuchyni ma na rovnakej frekvencii 1000W, co je 10000 viac. Bojis sa kuchynskej mikrovlnky?
Keby si sa zaujimala o vesmir mozno by si vedela, ze Zem je bombardovana 24h roznymi vlneniami na roznych frekvenciach.
Mozno by s vedela, ze ked letis lietadlom si ozarovana az 100-nasobne mSv viac ako na Zemi .
Keby si sa zaujimala o fyziku mozno by si neriesila <>.
Prepac, ale proste ma vytacaju ludia, co vedia o fyzike prd, ked sa pokusaju tvrdit nieco, co je mozno pravda v inom vesmire, ale v nasom nie, pretoze by to porusovalo elementarne zakony fyziky.

Ano, ak budes telefonovat s mobilom, ktoreho vykon je 1-2W niekolko hodin denne tak (mozno) o 20-30 rokov dojde k k degenrativnym zmenam na mozgu skor ako keby si kazdy nevolala. Ano vsetkeho vela skodi, telefonovania, opalovania, prejedania, pripadne toho, ked musim mat na vsetko nazor a hlavne na veci, ktorym vobec nerozumies.
Este raz prepac.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny