Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Raspberry Pi 4 Model B - 2GB vs 4GB RAM

Zdravím, má niekto skúsenosť s miniPC Raspberry Pi 4 Model B? https://www.aliexpress.com/item/4000054878108.html

Chcem si kúpiť práve tento ale neviem sa rozhodnúť či bude stačiť 2GB RAM alebo sa mi oplatí priplatiť za 4GB RAM. Je to síce len príplatok 20€ ale načo priplácať aj takúto relatívne malú čiastku ak to nevyužijem. Využitie toho miniPC bude dosť nenáročné, pôjde len o prácu v nenáročných programoch a bežné prehliadanie internetu. Neberiem to ako hlavné zariadenie, pôjde len o experiment a nástroj na skúšanie a naučenie sa práce s linuxom atď...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nebýt té poznámky o internetu, tak bych řekl bez váhání, že 2GB bohatě stačí. Ale při vědomosti jak…
ml1 02.06.2020 18:57
ml1
Tak to vidím na tú 4GB verziu nech je to do istoty :-) poslední
matus31 02.06.2020 19:09
matus31

Nebýt té poznámky o internetu, tak bych řekl bez váhání, že 2GB bohatě stačí. Ale při vědomosti jak jsou internetové prohlížeče nenažrané jsem opatrnější. Ale tak bral bych pro začátek to nejlevnější, pokud se osvědčí, nebude poslední (jak ho někam zabuduješ buděš potřebovat nové). U raspberry je blbé, že tam nejde paměť rozšířit jako třeba u PC, jinak by nebylo co řešit.

O napájení bych neměl strach, mám změřené že rpi i s TV hat si nevezme víc jak 0.75A, spíš vadí, že powerbanky a usb nabíječky mají jen lehce přes 5V a rpi chce 5.25V takže ikonka se žlutým bleskem se mi rozsvěcí dost často. Ty 3A jsou asi pro nějaké náročnější nasazení.

Koupil jsem si raspberry na hraní a zatím většinu času leží v krabičce, ale já jsem to spíš zamýšlel jako rychlejší arduino ne jako další počítač.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru