Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaký notebook koupit?

Přítelkyně si vymyslela, že chce koupit notebook, doufal jsem, že si to za týden nebude pamatovat, ale už o tom mluví tři měsíce, takže mi nezbývá než rozbít prasátko. S počítačem moc neumí, bude ho mít hlavně na prohlížení internetu + sledování filmů + hovory přes webku, třeba hry ji nijak neberou. Takže to nemusí být nic extra drahého, ale zase ono dneska je náročné už i to procházení internetu, takže zase by to nemusel být úplný křáp. Ona by to možná ještě vydržela, když se jí to bude sekat, ale já při tom budu chytat nervy. Cenu bych viděl tak kolem 15 000 Kč, přes 30 000 Kč bych šel fakt nerad.

Chtěl bych poradit, který notebook koupit. Asi se s ním bude dost cestovat, takže si myslím, že není nutné, aby měl třeba DVD mechaniku, dá se koupit externí. Chci numerickou klávesnici. Když bude mít i podsvícenou klávesnici, tím líp. Když bude trochu odolnější, aby ho nerozbil první pád, bude to taky fajn. Mohl by mít delší výdrž baterie.

Mně se třeba líbí 3D virtuální realita. Říkal jsem si, že bych na to třeba za dva roky koupil technologii, bydlí docela daleko, mohli bychom si telefonovat ve 3D, tak nevím, jestli je lepší teď koupit dražší notebook, co by to podporoval, nebo jenom levnější a za ty dva roky koupit nový. Zase si říkám, že když už ho teď budu kupovat, tak že by aspoň těch šest, radši osm let měl vydržet.

Líbí se mi třeba notebook Lenovo Gaming L340-15IRH Black: https://www.alza.cz/lenovo-gaming-l340-15irh?dq=5736144. Nebo i jiná lenova, zdá se mi, že jsou levnější než ostatní značky.

Co si o tom myslíte? Já se v tom moc nevyznám, takže můžete klidně doporučit vlastní.
Změna kategorie, původně: Hardware. Notebook je notebook. (karel)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak nakonec jsem si vzal k srdci, abych koupil počítač s větší úhlopříčkou displeje, a objednal jsem…
hodinek 06.06.2020 20:23
hodinek
jeden z mála polointeligentních nákupů: tu grafiku v tom 17" těle neupečeš. jiná věc je, že to není…
lední brtník 06.06.2020 23:54
lední brtník
No snad to holce udělá radost. Ale jako jestli mě teď odkopne, tak 26 499 Kč, to abych se oběsil. poslední
hodinek 07.06.2020 09:01
hodinek

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru