Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak odblokovat mobilní telefon

Zdravím Vás. Dnes ráno jsem si zablokoval mobil. PIN od SIM karty vím, ten je v pořádku, ale při zapínání zadávám ještě gesto (propojit až devět bodů), měl jsem ho trochu složitější a zadával jsem to někdy v půl třetí ráno a dal jsem ho dvacetkrát po sobě špatně. Teď to chce po mně odpověď na předpřipravenou otázku. Je tam: „Jaké bylo jméno vaší matky za svobodna?“ Ale odpověď neznám, zřejmě když jsem si před mnoha lety tohle nastavoval, tak jsem tam napsal schválně kvůli vyšší bezpečnosti nějakou nesmyslnou odpověď, dost možná náhodnou kombinaci znaků.

Mám mobil značky Sony Ericsson Xperia, už dost starý, je to chytrý telefon, ale jedna z těch prvních Xperií (později už se to ani nejmenovalo Ericsson). Na mobilu mám operační systém Android, ale nějakou starší verzi, protože jsem ho několik let (pět deset) neaktualizoval, dokonce mám už skoro zaplněnou paměť, takže se mi tam aktualizace ani nevešly. Na Googlu jsem přihlášený nebyl, nikdy jsem se přes něj na Google nepřihlašoval (jen jednou na Facebook a jednou na Seznam E-mail). Wifi ani data zapnutá nemám, používal jsem je jen minimálně, jenom abych si našel Idos nebo mapy, a nechával jsem to vypnuté, aby mi to nežralo baterku.

Zkoušel jsem dle nějakého internetového tipu za provozu vytáhnout baterii, jestli se to tím nějak nerestartuje, ale nepovedlo se. Nejlíp bych potřeboval, jestli jde nějak ještě navýšit počet pokusů těch gest třeba o deset, věřím, že bych si vzpomněl. Na internetu jsem našel několik návodů, jak telefon přepnout do továrního nastavení, ale tím přijdu o všechna uložená data. Pokud bych to však musel udělat, tak bych si předtím potřeboval data stáhnout, nevím ale jak, popravdě s Androidem moc neumím. O aplikace mi nejde, těch jsem měl jenom pár, baterku, stav baterie atd., ty si můžu nainstalovat znova. Ale potřeboval bych kontakty + SMS.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To je moc složitý, to bych sám nedal ani s nápovědou. Dám mobil to servisu. Myslíte, že by mohli pom… poslední
Váš mobílek 11.06.2020 12:42
Váš mobílek

To je moc složitý, to bych sám nedal ani s nápovědou. Dám mobil to servisu. Myslíte, že by mohli pomoci přímo v servisu Sony? Třeba když bych jim ukázal doklad o koupi. Nebo to mám poslat rovnou do Datarecovery?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru