Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno SoundBar Philips HTL1520B/12 po připojení k TV nehraje.

Zdravím, mám problém se SoundBarem Philips HTL1520B/12. Po připojení k TV JVC LT-43VF42L kabelem HDMI PremiumCord se nějak spároval s TV. Přes BT proběhlo i spárování s Bassreflexem a po přepnutí na DO tlačítkem HDMI ARC se v TV vypne zvuk, ale v SoundBaru to jen lupne a dál nic. Zkoušel jsem i připojení přes optický kabel se stejným výsledkem. Návod mám k dispozici pouze tento, ale ten vůbec nepočítá s HDMI ARC a má jinak tlačítka na DO. V návodu jsou tlačítka BT, OPT, Line a Sound a já mám na DO BT, OPT, HDMI ARC a Sound. Televize má také konektor označený HDMI ARC a v jejím nastavení jsem jako zdroj zvuku označil zesilovač.
SounBar nemá žádný display a pouze na mě bliká červeně, zeleně, fialově, modře a bíle, což by mělo označovat jednotlivé režimy aktivity, zrojů a přehrávání, ale pouze mě to mate, protože barva světla je každou chvíli jiná.
Už začínám pochybovat, jestli zařízení vůbec funguje, nebo jestli jsem úplně marnej i když jinak jsem zatím dovedl rozchodit ledacos. Napsal jsem to možná zmateně, ale je to tím, že takto zmatený jsem ještě nikdy nebyl a líp to nedovedu :-)
Jde mi hlavně o to, aby zvuk na Soundbaru bylo možno ovládat přes DO od TV
, což prý přes optiku nelze.

Linky:
Manuál, který je bohužel jednotný pro celou řadu přístrojů a neodpovídá přesně mému typu.
SoundBar, web výrobce

Předmět Autor Datum
Zkoušels jiný HDMI kabel? Zde výslovně píšou: Kabely HDMI nízké kvality, které nejsou označeny jako…
mif 09.06.2020 11:07
mif
Hledat chybu v kabelu mě zatím nenapadlo, protože jsem věřil, že ten, který jsem koupil je kvalitní.…
saman32 09.06.2020 11:34
saman32
Vyřešeno :-) Sounbar jsem přenesl k sobě domů a fungoval. Zároveň jsem přišel na to, že vše je o tom… poslední
saman32 17.06.2020 13:57
saman32

Vyřešeno :-)
Sounbar jsem přenesl k sobě domů a fungoval. Zároveň jsem přišel na to, že vše je o tom, jak je nastavená televize. Nastavení mojí TV Samsung na externí reproduktory jsem zvládl v pohodě, ale u JVC jsem musel označit jako zdroj zvuku zesilovač (nastaveno hned na začátku), ale ještě k tomu zvolit formát digitálního zvukového výstupu a to se v nabídce u JVC schovávalo jinde. Jestli mě paměť neklame, tak ten správný formát je PCM.
EDIT: nakonec je to propojené HDMI kabelem i optickým dohromady a ovladač od TV funguje na nastavení zvuku Sounbaru. Na SoundBaru se musí nastavit jako zdroj zvuku optika, i když podle návodu by to měl být HDMI.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru