Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Formáty pro zachování co nejvyššího datového toku

Tolik slov na takovou banalitu.Všiml jsem si,že různí *filové řeší nepodstatné věci,jako kabely z bezkyslíkaté mědi atd.
Ve zkratce: rozlišení je dané číslo,není na něm co zkoumat co se týče kvality,takže se dá maximálně říct,že někdo považuje za cokoliv pod 1280x720 nekvalitní.
Datový tok sám o sobě neurčuje kvalitu.(Asi zřejmá poznámka,ale asi všichni předpokládáme že zdrojové video je v maximální kvalitě).Lze třeba docílit nekvalitní konverze starým kodekem s presetem zaměřeným na co vysoký poměr rychlost/kvalita. Nebo se vypustí některé featury kodeku(b-snímky,trellis,blbé hledání pohybu např.jen do kříže).Konverze proběhne i rychleji.
A naopak,na druhém konci škály kvality,od určité hodnoty nemá cenu zvyšovat bitrate,protože konverze je tak kvalitní,že zvýšení "parametru kvality"(a bitrate) nepřinese žádné "viditelnou "(možná pro videofily lehce vnímatelnou) kvalitu navíc.
Nic ti nebrání udělat bezztrátovou kompresi (x264 i HEVC), nebo rovnou použít YUV.

Za přehypované 50Mbps bych vraždil,to je přesně ten případ.

A tedy se potvrdilo, že hifisté a filové tomu většinou po technické stránce nerozumím,zato za záruku kvality považují,když to má Apple nádech.ten

Víš proč PRORES má tak vysoký bitrate . přímo na wikipedii se píše,že je to "intermediate kodek",takže není tak efektivní na místo,ale zato je asi optimalizovaný na rychlost.

Být tebou bych se na konverzi vykašlal, protože dokonce ani zvyšování bitrate pro pocit je kravina.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny