Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Může SMS být antidatovaná?(Telefon nebery hovory,zprávy o zmeškaném a pozdě)

Nerozumím jedné věci:v18:21hodin se mi přišla SMS, že mi někdo volal v 11:34 hodin (v podrobnostech zprávy je čas 11:35).Telefonu permanentně věnuji pozornost,takže by mi SMS neušla a také jsem ho měl zapnutý, dokonce jsem v 11:02 volal někam.Jak si vysvětlit takové zpoždění?Může být datum a čas SMS antidatované?Nebo jinak:obsahuje příchozí SMS údaj o čase(nemyslím text zprávy), který může být nastaven do minulosti?

Celou bizzarnost potrhuje, že ve stejný okamžik 18:21 přišla druhá SMS (běžná zpráva),tedy se mi objevily 2 současně.Čas zprávy 14:22.

Může tohle být nějaký bug v síti nebo nějaký bug telefonu(že se tam seknul nějaký daemon fronty událostí nebo jejich prezentace v grafickém rozhraní). Pak ale stejně je záhada,proč by se mi to neobjevilo jako nepřijatý hovor,ale přišla zpráva.

Není to poprvé,co se mi někdo snažil dovolat a nedovolal se mi i když přesto jsem měl telefon hned u sebe.Tehdy mi SMS(se stejným zněním" Zmeskane/Missed:číslo,čas,Odesláno zdarma") přišla ale hned a v zápětí jsem ji volal.

Nestává se to rozhodně pravidelně a spíš máločasto.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mě teda se u SMS zobrazuje čas (telefonu) kdy byla přijatá, což vynikne hlavně pokud neni nastavený… poslední
ml1 16.06.2020 11:29
ml1

Mě teda se u SMS zobrazuje čas (telefonu) kdy byla přijatá, což vynikne hlavně pokud neni nastavený čas telefonu (teď poslední dobou se synchronizuje bez mého přičinění, ale dřív se stávalo, že po vybití baterky začínal od 1.1.2006 0:00:00 nebo tak nějak a protože tam datum ani čas na nic nepotřebuju, dostal jsem se kolikrát i do května nebo června, než se to zase vynulovalo, nebo jsem to v nějakém zápalu nudy nastavil). Jasně že v textu o promeškaném volání je datum a čas správně.

V dobách počínající mobilizace trvalo doručení SMS až 48 hodin (resp. operátor měl povinnost doručit ji do 48 hodin) a dokázaly chodit i později můj rekord je 14 dnů. Nevím jak je to dneska, SMS už řadu let chodí prakticky okamžitě, když je zaplněná paměť tak po jejím uvolnění to chvíli trvá, ale víc jak půlhodina to neni. A jinak než okamžitě by ani SMS neměly smysl, takže je otázkou jestli se nějak zkrátil termín, nebo v nějakých podmínkách ještě takový relikt přetrvává a je jen dobrá vůle oprátora, že to takto chodí, aniž by na to byl nějaký nárok.

P.S.: Měl jsem kdysi zajímavou diskuzi o slově antidatovaný, které je prý nesmysl. Správně má být antedatovaný, protože ante je z latiny před. Já tvrdil, že slovo anti vyjadřuje datování proti skutečnosti (je jedno jestli před nebo po) a je to obecnější pojem a ne nesmysl. Ale nepřesvědčil jsem, jen jsem si vzal ponaučení, že musím používat slova opatrněji před lidmi, kteří jdou na všechno přes latinu (případně sánskrt a řečtinu atd.).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru