Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Výmena CPU chladiča v starom PC

Chladič se musí akorát vyčistit od prachu, to je hliníkový blok, na tom se nemá co pokazit (toto akorát neplatí pro svého času moderní tepelné trubice, ty se pokazit mohou). Co se pokazit může (a po pár letech se taky obvykle pokazí) je ventilátor, kvůli tomu neni potřeba kupovat nový chladič, stačí jen ten větrák.
Ještě takový možná hloupý dotaz: Ty teploty jsou s regulací nebo bez regulace? Zkusil bych nechat točit ventilátor naplno a sledovat, kam se dostanou teploty. 60 je v pohodě, 90 je už trochu moc, ale ještě pořád na okraji možností (a v létě to bude třeba o 10 stupňů víc (pokud už nemá regulátor kam jít), protože to co chladí je rozdíl teplot ne teplota).
Ono taky může být nastavená nějaká možnost silent (tichý), která funguje tak, že větrák začně točit víc až když teplota roste příliš a udržuje vyšší teplotu, což by mohlo být právě těch 90 (počítač je pak tichý, ale topí, což mu ubere ze života, je to prostě něco za něco) a stačilo by jen změnit konfiguraci. Tohle má každý počítač jinak, ale někde se v biosu nastavovala cílová teplota, někde o něco víc.
Použitá pasta má minimální vliv, pokud je nanesená správně, udělá rozdíl mezi drahou pastou a čímkoliv několik stupňů (špatná aplikace pasty udělá daleko víc).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny