Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pomoc při výběru monitoru

Zdravím, obracím se na vás s možná absurdním výběrem monitoru, důvod je ten, že jsem příteli skládal počítač a vybral monitor Philips, jenže kamarád už kdysi vznesl že vracel dva notebooky, protože měli tzv. ips glow. Já si IPS Glow představuji tak, že Led diody viditelně prosvítají do panelu. Po výběru výše zmíněného monitoru jsem se dozvěděl že je to špatně. Při hrách se to neděje, ale při filmech s černými pruhy ano, jemu vadí že v té tmě jsou fleky. Chtěl by mít displej jako na notebooku emachines e442, jenže jediný co jsem se dozvěděl že je to lesklý led panel, nic víc. Upozornoval jsem ho na to, že je to krok zpět. Takže jaký monitor vybrat? Děkuju moc za rady!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Děkuju moc všem! Budu se koukat po VA panelu. :-D
Gax883 22.06.2020 23:16
Gax883
Nemusis zrovna po VA. Kupujem uz mesiace, mozno roky lacne IPS panely, doma mam tiez pred sebou jede…
fleg 23.06.2020 09:13
fleg
Tohle silne zalezi na prostredi, a na pouziti. Myslim IPS glow - v bezne svetle mistnosti nevadi. 6b…
lucifer 23.06.2020 11:15
lucifer
Ja som si nedavno zobral 34” ips a ked sa na pozeram z boku a vecer ked mam vypnute svetlo, tak je t… poslední
Lorenzo 24.06.2020 04:35
Lorenzo

Tohle silne zalezi na prostredi, a na pouziti. Myslim IPS glow - v bezne svetle mistnosti nevadi. 6b+frc je zlo, normalne na prvni pohled si toho nejspis nevsimnes - ale staci nevhodna kombinace odstinu, rastru, a obraz bude nestaly - viditenne "blikat" na pulce frekvence ( = 30hz), u jemnych rastru to je nekdy docela hnus jak to zrni/plave. Vim o cem mluvim, mam 6b+frc tady v praci jako sekundarni, pro nahledy. Jako primarni mi vadil.

Ja som si nedavno zobral 34” ips a ked sa na pozeram z boku a vecer ked mam vypnute svetlo, tak je tsm to ips glow dobre vidiet. Ked sa pozeram priamo tak to vidiet nie je ale je to otravne ze pri zmene pozorovacich uhlov sa deje nieco taketo. Predtym som mal tn ale nikdy taketo problemy... na tomto nivom je sice dobre ze je zaroven aj gsync ale mato svoju dan. Rozdiel v kvalite farieb vobec takmer neni ziadny a to niektory tvrdili ze bude velky... ale nevadi postupne si nan zvykam a tie boky si uz pomaly predtavam vsimat

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru