Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mini PC k TV

Dobrý den,
jde k televizi Samsung Model: UE48JU6572U Type No: UE48JU6572 a klávesnici Logitech K400 Plus (ovládání TV z gauče :-), připojit mini PC Intel Compute Stick BOXSTK1AW32SC, tak aby tato "sestava" byla funkční? Případně jaký jiný mini PC.
Prosím o odbornou radu. Děkuji Zd.

Předmět Autor Datum
Ide to, návod nájdeš v manuáloch.
ok 21.06.2020 09:27
ok
Ten intel stick je jednoduché "pc" s windows 10. K tv sa pripojuje priamo cez hdmi konektor, no a kl…
pozorovateľ 21.06.2020 09:30
pozorovateľ
Fungovat bude, moc k uzitku to ale nebude. Cherry Trail atom s 2GB RAM a 32GB EMMC je jen k zlosti,…
lucifer 21.06.2020 10:51
lucifer
MiniPC s Windows? A ovladat to klavesnici z gauce?! ne to u televize fakt nechces... podivej se po n…
CalebCox 21.06.2020 11:29
CalebCox
Tak tak. K TV snad i nic jiného nema smysl. Podpora klavesnice + mys podporuje kazdy normalni TV BOX…
HPET 21.06.2020 11:39
HPET
akorat vetsina tech OEM cinskych boxu pouziva AOSP verzi androidu misto AndroidTV ktery je urcen pro…
CalebCox 21.06.2020 12:16
CalebCox
Jsem nedavno koupil Khadas VIM3 s A311 a podporuje mimo (Dolby Vision, HDR10, HDR10+, HLG), podpopra…
HPET 21.06.2020 12:28
HPET
Jako hlavni prehravac mam AppleTV 4K, ale v ramci rodiny se jeste staram o AndroidTV (Xiaomi TV box)…
CalebCox 21.06.2020 13:21
CalebCox
Ten Jellyfin (Emby Open Source) vyzkousim, dokonce podporuje i transcoding a VAAPI, Intel Quick Sync… poslední
HPET 21.06.2020 17:54
HPET

Fungovat bude, moc k uzitku to ale nebude. Cherry Trail atom s 2GB RAM a 32GB EMMC je jen k zlosti, verte mi. Radeji nejaky Intel NUC nebo neco podobneho, staci s nejakym Gemini Lake atomem, dat do toho aspon 4GB RAM (radeji 8GB), a 120GB SSD. Vyjde to draz, ale uzitek/pouzitelnost bude uplne nekde jinde.

Tak tak. K TV snad i nic jiného nema smysl.
Podpora klavesnice + mys podporuje kazdy normalni TV BOX jak pres USB tak pres Bluetooth.

Jestli chtel ten NUC pro multimedia, sdileni po siti, to ATV boxy umi zpravidla taky, minimalne pres DLNA, SAMBA etc coz na domaci sdileni obsahu zcela staci ..
(tak jako podpora 4K a HDR10 etc, coz nekteré CPU x86 dodnes neumi a oproti ARM nepodporuji. Kdo nema rad Android existuji alternativy pro Dual_Boot jako CoreElec)

PS: Jen mozna, jen osobni nazor : Nvidia Shield neni uz takovy hit jaky byval, a to ani cenou. Boxy s CPU typu s922x / A311 od Amlogic s GPU Mali-G52 pro nekoho kdo hleda hlavne vykon mi pripadnou v pomeru cena vykon zajimavejsi.

Jsem nedavno koupil Khadas VIM3 s A311 a podporuje mimo (Dolby Vision, HDR10, HDR10+, HLG), podpopra disku M.2 a OS jako Ubuntu, Android i "VIM3 Android TV", v podstate to samé prostredi zalozené na ATV co ma Nvidia shield.

Stream sluzby pro mne nebyly podstatné, jelikoz 90% obsah Multimedia prehravam hlavne z NAS nebo HDD. Pres Widevine CDM jde DRM obejit, takze ani pro sluzby jako Netflix nemam problém s rozlisenim.
(MB VIM3 s D311 jsem zakoupil hlavne pro podporu NPU. Pro "zapni a divej se" pouzivam Amazon Stick 4K, vykoné je to na 4K dostatecne a vic za to nema cenu ani platit.)

.. vse zalezi co s tim zarizenim chce delat, ale myslim ze vse bude lepsi jak nejaky "PC Intel Compute Stick".

PS: Pro ty co hledaji streamovaci zarizeni pro TV typu FHD, je ted sleva na Amazon TV stick ktery je nyni z 39,99 € na 19,99 € a Fire TV Stick 4K Ultra HD z 59,99 € na 49.90$.

Apple TV se mi libi asi tak nejvic, takova cista prace, ale abstence portu USB, nebo nemoznost pouzit OS typu CoreElec (kodi) mne odrazuje.
Zajimavy je : Beelink GS-King X S922X-H s 2x SATA pro HDD 3.5, ale zadné podrobné informce ze strany funkce NAS, jsem doufal ze bude mit OpenWRT tak jak u jinych vyrobcu (Android TV + OpenWRT, jako u zarizeni **ZIDOO), ale vypada to, ze NAS funguje jen pres APP typu DLNA Android takze spis sklamani.
** K tomu ZIDOO, jeden multimédia BOX od nich také pouzivam, také nema DRM certifikaci a presto patri mezi nejlepsi Multimedia prehravace na trhu, takze opravdu zalezi od preference stream sluzeb nebo dematerializace / vlastnich domacich souboru, filmu ..

Jako hlavni prehravac mam AppleTV 4K, ale v ramci rodiny se jeste staram o AndroidTV (Xiaomi TV box) a LibreELEC (na RaspberryPi 3) - coz jsrm mel drive jako hlavni platformu. Takze muzu tak nejal vzajemne porovnat. Popravde, po letech pouzivani a "drbani se" s KODI me jeho absence na AppleTV nevadi, stejne jako schazejici USB port, jelikoz vse prehravam z centralniho sitoveho uloziste.
Na ulozisti bezi Emby mediaserver a k nemu se uvedeni klienti a nejen ti pripojuji... Pro testovaci ucely mi tam bezi jeste dalsi mediaservery konkretne Plex a Jellyfin, coz je plne free odnoz Emby - ten prave zvazuju do budoucna jako nahradu Emby.

Ten Jellyfin (Emby Open Source) vyzkousim, dokonce podporuje i transcoding a VAAPI, Intel Quick Sync, je i pro docker, zajimavé.

Instalace a nastaveni je pomerne jednoduché. Vidim ze tam ma i cestinu.
(vypada ze neni nejak narocny, mozna proto ze neni tak namasleny jak PLEX ktery ma to GUI vice propracované, jestli existuje i verze pro SoC ARM64, tak by mne to velmi potesilo)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru