Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nemáte účtenku od nějaké elektroniky?

Ahoj. V práci nám dává zaměstnavatel možnost utratit benefitní body tak, že si necháme proplatit nějakou fakturu za elektroniku. Do konce června tak musím utratit 18 tisíc korun. Nemá někdo účtenku, může být i více, za jakoukoliv elektroniku? HDD, NAS, PC, notebook, monitor? Mohou být i účtenky za pohonné hmoty.

Za celý rok jsem si žádnou elektroniku nekoupil, proto nemám co si nechat proplatit. Jako joo, šlo by to udělat i tak, že bych si koupil notebook, vzal si účtenku, notebook hned vrátil a dostal bych to proplacené i tak, ale ještě jsem zboží nevracel, tak nevím jestli by to šlo.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nemá někdo účtenku, může být i více, za jakoukoliv elektroniku? HDD, NAS, PC, notebook, monitor? Moh…
yYy 23.06.2020 14:04
yYy
Nenazval bych to podvodem. Mohl by to udělat přesně tak, jak píše, že by si něco koupil a pak to hne…
Pravidla 23.06.2020 14:16
Pravidla
Kdyby si něco koupil a hned to vrátil, tak nedostane fakturu, nebo na ní bude stav "Neuhrazeno", za… poslední
Aleš 23.06.2020 19:37
Aleš

Nemá někdo účtenku, může být i více, za jakoukoliv elektroniku? HDD, NAS, PC, notebook, monitor? Mohou být i účtenky za pohonné hmoty.

ĽUDIA - vy nevidíte, že sa pokúša o PODVOD na zamestnávateľovi!
Vy mu "dáte" účtenku a on si ZHRABNE PRACHY!!!!

VYHOĎTE HO - OKAMŽITE! PODVODNÍKOV NEPODPORUJTE!

Kdyby si něco koupil a hned to vrátil, tak nedostane fakturu, nebo na ní bude stav "Neuhrazeno", za což nic nedostane. Edit.: Pokud je myšleno vrácení do 14 dnů a ne jen nezaplacení objednávky, tak to by šlo, ale zase je to nejisté, prodejce může dělat problémy a najít na zboží "škrábanec" a nepřijmout to (a pochybuju, že bude mít dotyčný zboží nafocené ze všech stran a úhlů a bude se mu chtít o to případně soudit).

Podvod to samozřejmě je. Je snad jasné, že zaměstnavatel chce vyjít vstříc zaměstnancům a proplatit JIMI ZAKOUPENOU elektroniku a ne že si dotyčný sežene účelově co nejvíc účtenek od cizích lidí za zboží, které si vůbec nekoupil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru