Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neuznaná reklamace

Za vady zodpovedná výhradne predajca, nie výrobca.

Reklamácia aj na skryté vady sa vzťahuje 24 mesačná záruka. Vždy sa riaď Občianskym zákonníkom v platnom znení. Občiansky zákonník je v prípade fyzickej osoby procesne nadriadený predpis na taxatívnym znením Obchodného zákonníka, ako aj nad ostatnými vykonávacími vyhláškami či doporučeniami z radov štátnych orgánov, ktoré nie sú záväzné, ale majú iba odporúčací charakter.

Donútiť predajcu nijako nemôžeš ak závadu neuzná, tak ju neuzná, máš smolu, pričom si bude predajca tvrdiť svoje a z tohoto ich tvrdenia vychádzať, že aj SW problém vznikol nesprávnym používaním mechanických vecí, napríklad pomačkaných kontaktov v porte, prehnutom kábli apod.

Jedine si zaplatiť vlastného znalca z odboru digitálnych technológií zapísaného v zozname Ministerstva spravodlivosti príslušnej krajiny a v zákonnej, 24 mesačnej záručnej lehote, podať určujúcu žalobu spolu s posudkom znalca s doposiaľ prebehnutou miestnou komunikáciou medzi predajcom a kupujúcim na príslušný súd proti odporcovi-predajcovi, aby niečo vykonal, niečoho sa zdržal, nejaký procesný úkon strpel vykonaný na jeho náklady.

Iná cesta nie je možná.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny