Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nová nabíječka nenabíjí baterii.

Ahoj,
mám počítač Dell Latitude a nedávno jsem nechtěně šlápl na nabíječku a zlomil konektor.
Bydlím v cizině v malém městě a tak jediná možnost byla si koupit takovou tu univerzální, kde je spousta konektorů.
Po tom co jsem to píchl do počítače tak se mi ukazuje (napájeno ze sítě) a počítač můze byt zapnutý, ale baterii to nenabíjí. A ted jsem se dostal do situace, kdy baterie má 0%, takze pokazdé, kdyz vytahnu nabíječku, tak se počítač vypne.
Baterie by mela byt jeste ok, protoze jsem udelal nejaky test (kdyz se restartuje počítač a zmáčkne se F12) a ukazuje mi, ze zivotnost baterky je stále 85%.
Neví někdo co s tím?
Děkuji za odpovědi
ps. ještě dodám, ze kdyz zapojím novou nabíječku do pc, tak mi ikonka baterky svítí jen tak max 5 vteřin a pak se zhasne, ale do pc normalne elektřina jde protoze funguje.

Předmět Autor Datum
Originální Dell nabíječky mají v konektoru středový vodič, pomocí kterého dokáže notebook detekovat,…
Wikan 25.06.2020 16:33
Wikan
Nabíječka se jmenuje VIVANCO - AC/DC POWER ADAPTER
Tommy77 25.06.2020 16:36
Tommy77
Je úplně jedno, jak se jmenuje, protože, jak psáno výše, notebooky Dell kamarádí jenom s originálním…
jirka44 25.06.2020 16:39
jirka44
Ok díky za odpověď, takze me akorat ojebali, protoze jsem se ho ješte ptal, jestli nebude lepší obje…
Tommy77 25.06.2020 16:41
Tommy77
U HP to záleží na výkonu nabíječky, když se připojí slabší, nabíjí se baterie pomalejc nebo taky vůb…
ml1 25.06.2020 16:54
ml1
No ted jsem to řešil v tom obchodě co mi to prodali. Jinak ta nabíječka ma na zdroji moznost zapnout…
Tommy77 25.06.2020 17:17
Tommy77
Pekne píšeš, ale zbytočne! Tommy77 má ale DELL!
yYy 25.06.2020 18:55
yYy
Zkus uvést notebook do režimu spánku(suspend to ram) a potom připojit nabíječku. Nebo obráceně, uspa… poslední
Kampus 26.06.2020 10:52
Kampus

U HP to záleží na výkonu nabíječky, když se připojí slabší, nabíjí se baterie pomalejc nebo taky vůbec, ale stačí vypnout a baterie se nějak nabíjí.

Má ta nabíječka dostatečný výkon, tedy srovnatelný s původním nebo větší.

Námět č. 2 nešlo by vyměnit nebo nechat vyměnit konektor, nabíječce se rozšlápnutím konektoru jistě nic nestalo a bylo by nesmyslné ji vyhazovat.

Námět č.3 Pokud se originální nabíječka připojí na jeden ze spousty těch konektorů, to také nefunguje? (to už je spíš pro elektrikáře, chce to nějaké dráty, krokodýlky a podobně, navíc může chybět ten prostřední pro identifikaci)

Já jsem nedávno koupil v avacomu nástavec k HP ( https://www.avacom.cz/nabijecky/pro-notebooky/redukce-a-prislusenstvi/?menu=zarazeni ) a tak jak selhávaly veškeré pokusy připojit notebook na univerzální zdroj (opravoval jsem výrobní vadu kdy HP ušetřil 5 mm bužírky a po asi 5 letech se kabel na vývodu z nabíječky dostával do zkratu, nejdřív nahodile potom trvale, možná velmi dobře vypočítané kazítko), zkoušel jsem tento kabel před zapájením do originálního zdroje připojovat do normálního zdroje a to nešlo (asi opravdu chyběl ten prostřední kolík, kterej jsem připojoval na + nebo - nebo nechal plavat ani jedno nešlo, usoudil jsem, že si chce povídat a na to nemám), přitom takto to vypadá, že to jde. Koukám že mají nástavce i pro dell, pravda v cizině v malém městečku jsou možnosti omezené, v čechách by se dalo nechat si to poslat poštou.

No ted jsem to řešil v tom obchodě co mi to prodali. Jinak ta nabíječka ma na zdroji moznost zapnout to na AUTO, 15-16V, 19,5V. A funguje to jen na 19,5V ale jak říkám - "funguje" tak, ze mi to baterii nenabíjí. Objednal jsem si origoš Dell nabíječku z ebay, kde bylo 99,9% pozitovního hodnocení, tak ta by to snad měla vyřešit. Díky moc

Zkus uvést notebook do režimu spánku(suspend to ram) a potom připojit nabíječku. Nebo obráceně, uspat,připojit nabíječku a probudit.
Jinak dellí Biios-Diagnostics ti umí ukázat jaký je připojen adaptér a jakým proudem se nabíjí baterie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru