Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Grafika - bzučí větráky

Zdravím, mám novou grafiku GIGABYTE GeForce RTX 2070 WINDFORCE 2X 8G přibližně měsíc a když stoupnou větráky nad 80 procent začnou střídavě bzučet a není to zrovna potichu. Pomohl by mi někdo ? :D
Změna předmětu, původně: Grafika (karel)

Předmět Autor Datum
To asi není nic mimořádného, je toho plný net. O teplotách nepíšeš nic. https://forum.gigabyte.us/th… nový
karel 29.06.2020 01:18
karel
Bohužel úplně běžné. Jak říká karel, je toho plný internet. Ač to co linkl je zrovna jiný problém, k… poslední
Railee 29.06.2020 10:27
Railee

Bohužel úplně běžné. Jak říká karel, je toho plný internet. Ač to co linkl je zrovna jiný problém, kdy při automatické regulaci se ventilátory náhodně zapínají a vypínají. Problém s bzučením/vrčením/kdoví cosi ventilátorů je taky častý. Montoval jsem přesně tuhle kartu, s přesně tímhle problémem, a přesně kvůli tomu jsem ji i vracel.
Jediné, co můžeš zkusit, pokud se na to cítíš: pod každým z těch ventilátorů jsou tři tenká ramínka a zhruba v polovině každého je šroubek, který tam ten ventilátor drží. Můžeš zkusit je mírně dotáhnout, ale opravdu jen mírně, je to tenký plast a poslední co chceš, je ho zlomit. Jinak na reklamaci, je to šmejd. (teď místní příliš korektní prominou, ale pokud by ses rozhodl ty ventilátory zkusit dotáhnout, nepomohlo by to a nesl jsi to na reklamaci, tak se o tom raději nezmiňuj... např. CZC má zjevně nějaké manýry zamítat reklamace z náhodných nepochopitelných důvodů, viz vlákno "Neuznaná reklamace", též o GK... samozřejmě nesmíš ty ventilátory zku*vit sám)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru