Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak smazat něco v RAM? Máte někdo Linux Ubuntu apod.na malém netbooku?

Chtěl bych nainstalovat Linux Ubuntu do malého netbooku Lenovo Intel Celeron CPU N3060 1.60 GHz x64. RAM teď ukazuje 1.91 GB.

1) Má někdo zkušenost s instalací Ubuntu apod. na menší netbook?

Teď mi to nejde. Ale myslím si, že je to tím, že ukazuje RAM 1,91 GB. Mám za to, že to dříve ukazovalo 2GB. Měl jsem dříve souběžně ještě jeden netbook a na něj mi před časem také nešlo nainstalovat to Ubuntu. Vyzkoušel jsem tehdy flešku s instalačkou Ubuntu na tomto současném netbooku a na něm by to tehdy šlo. Alespoň to při bootovaní našlo instalaci Ubuntu. Divil jsem se tehdy, když jsou oba netbooky téměř totožné (oba Lenovo), proč to na jednom jde a na druhém ne? Jediný rozdíl jsem našel v RAM. Na tom současném ukazovala RAM 2 GB, na tom druhém pouze asi 1,91 GB. Říkal jsem si, že by to mohlo být kvůli té RAM. Ten starší jsem dal na reklamaci kvůli něčemu a dostal zpět peníze. Teď jsem se rozhodl dát Ubuntu do toho současného netbooku, ale najednou to nejde. Oproti minule to při bootování ukazuje pouze Windows. Ale RAM už mi neukazuje 2 GB jako dříve, ale pouze 1,91 GB. Stejně jako na tom starším, na kterém to dříve také nešlo.

2) Proto se ptám, jestli se dá nějak dostat RAM zpět na 2GB? Podle minulé zkušenosti by to mělo jít nabootovat přes flešku normálně potom. Co se týče běžné paměti, ukazuje mi to 7,13 GB volných z 27,8 GB.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny