Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Skrat v počítači

Teraz som ho zapol a nabehli ventilátory aj obraz. Zapájal som len monitor no ak mi nabehol nejaký obraz tak by malo byť všetko vpohode? Nechcem do toho už moc rýpať aby som to nedokatoval tak už nebudem robiť nič na rýchlo :)

Príčinou celého tohto je problém s zapojením ventilátora. Ventilátor v zdroji totiž prestal fungovať a zistil som že samotný ventilátor funguje ale jeho napájanie cez 2pin v zdroji je bez šťavy. Opravovať to nemá cenu tak som len kúpil ARCTIC F8 a chcel som ho zapojiť do toho 2pinu(v tej dobe som ešte nevedel že je chyba v tom 2pine v zdroji). Chcem to teraz napojiť do 4pin konektora na doske. Vetrák je 3pin a všetky kábliky čierne :(
Keďže som to chcel prepájkovať na 2pin s tým že tretí pin by som skrátka nezapojil tak mám odstrihnuté kábliky z toho ARCTIC F8 vetráku. Ako som písal všetky sú čierne a síce som si pozeral schémy ako by to malo byť no jedna schéma hovorí jednu, druhá druhé... Neviem ako to mám na istotu zapojiť :(

Výrobcom osadené ventilátory v počítači sú všetky 4pin a majú farebné usporiadanie:
čierny / žltý / zelený / modrý (pri pohľade na neho zo strany kde má rovnú plochu čiže dvojica výstupkov je na opačnej strane)

Spojil som 2xAAA batérie aby som zistil ktorý čierný káblik z vetráku je ktorý. Skúsil som všetky varianty a vetrák sa točí v jednom jedinom prípade. Takže ak tomu správne rozumiem tak v konfigurácii kedy sa točí vetrák tak káblik pripojený k batérii v polarite "-" je "zem" a "+" je tam kde má ísť "+12V" ? Automaticky tretí ktorý ostáva zapojím do ostávajúceho pinu. Je to správne?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny