Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak bezplatně a legálně přejít z Windows 7 na 10 u desktopu Dell?

Používání Windows 10 na základě licence Windows 7 je podle mě nelegální, pokud k vytvoření digitální licence došlo až v době, kdy upgrade možný nebyl

Ale on ten upgrade mozny je!

Ja rozumim tomu co pises, dole jsi to i podlozil pribehy lidi, kteri si zavolali na pobocku MS a bylo jim tam sdeleno, ze je to nelegalni. Nicmene o legalite nerozhoduje MS, ale soud. Fakticky MS upgrade stale dovoluje, protoze to proste funguje. MS to mohl uz davno zariznout.

Muj nazor na to tedy je ten, ze nevime, zda je to legalni nebo ne. Nikdo se skrz to zatim nesoudil a teda je to v nejakem meziprostoru, nekdo veri, ze tim, ze to funguje, je to v pohode a je to legalni. Ceska pobocka MS si mysli, ze neni.

Urcite jsou tve poznamky tady dobre, protoze tvrzeni, ze je to jednoznacne legalni je dost odvazne. Ovsem i tvrzeni, ze je to nelegalni vychazi jen z nejakeho jednoho nazoru.

Osobne bych to delal tak, ze pokud to mam na doma, tak bych to neresil a proste si to nainstaloval. Koncovy spotrebitel nema prilis povinnosti zjistovat, jak to tedy je. U firemniho uzivatele bych se radeji ridil tim, co rika ceska pobocka MS a neinstaloval bych to. Koupit si novou licenci za plnou cenu jiste vyjde na mene nez si zjistovat nejaky odborny pravni nazor.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny