Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak bezplatně a legálně přejít z Windows 7 na 10 u desktopu Dell?

Děkuji všem, kteří použili zdravý selský rozum. Děkuji za vaše vyjádření a rady. :beer:
Někdo dotaz označil za vyřešený. Kdo? To si dovoluji rozporovat, protože pokud vlákno má do budoucna někomu pomoci, tak zde nenalezne jednoznačnou odpověď a radu.

Pravděpodobně bude jedinou jistotou vznést písemný dotaz zaslaný e-mailem do fy Microsoft a případně se doptat, jaký názor a radu k tomu mají u Dellu ve smyslu potřebné podpory.
Na jakou e-mailovou adresu lze zaslat e-mail do M$? Volat tam nebudu, protože jedině písemná odpověď od nich bude projevem vůle, který bude právně zavazovat.
Mimochodem tu nepadla zmínka o tom, že když se použije nějaká oficiální M$ utilita pro upgrade, tak zda se v prvních krocích musí odsouhlasit právní ujednání, které je v rozporu s mým záměrem upgrade z Windows 7 Professional na Windows 10 Professional . Pokud tam nic takového písemně uvedeno není, nic by nemělo bránit provedení upgrade na Windows 10, a to prakticky a snad ani právně.

1) Nástroj Update Assistant = Pomocník s aktualizací Windows 10
odkazuje na https://support.microsoft.com/cs-cz/help/12373/windows-update-faq
V prvních krocích nevyžaduje odsouhlasení podmínek a právního sdělení?
Když budu mít právně kladnou písemnou odpověď od M$, tak tento nástroj případně použiju.

2) Nástroj MediaCreationTool2004.exe = Instalace Windows 10
Po spuštění zobrazuje chybové hlášení (bez kódu chyby): Nastaly potíže se spuštěním instalace. Zavřete nástroj, restartujte počítač a pak nástroj zkuste spustit znova. Po třetím restartu který nepomohl, musím se smát...

Snad by se dalo logicky odhadnout, že právně průchozí bude první cesta přes aktualizační proces pomocí Update Assistant.
Bod dva nechci risovat. Instalovat Windows 10 nemůžu, protože mám OEM licenci na Windows 7 Professional, nikoli na 10.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny