Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak bezplatně a legálně přejít z Windows 7 na 10 u desktopu Dell?

Ja ti to vysvetlim sedliackym rozumom.
MS vytiahol po prepadaku s Win8, Win10 (9 vynechal) a ten sa prekvapivo nepredaval tak ako si predstavoval napriek mohutnej kampani a strasenim, ze Win7 strati coskoro podporu.
A preto prisiel v roku 2015/2016 s bezplatnym upgradom na Win10, kde uplne nezmyselne stanovil koniec äkcie jul 2016.
Preco nezmyselne? MS presunul vsetky licencie s WIn7 pod Win10 a nema ako si skontrolovat kedy doslo k prechodu z Win7 na Win10. Neviem, ktora marketingova hlavatka vymyslela ten nezmyselny deadline, ale jeho pravdepodobnou ulohou bolo zvysit podiel na trhu vyvolanim paniky, co im opat nevyslo tak ako si to predstavovali, pretoze...
MS si nevie skonrolovat kedy si uskutocnil prechod na Win10, a preto nevie overit legalnost tvojho prechodu, aj ked na stranke tvrdia opak...zostavaju na svojom tvrdeni, ze upgrade bol mozno do roku 2016. Ako som povedal na helpdesku uz taki striktni nie su, skus si zavolat a mas minimalne 50% sancu, ze ti to bude odobrene. Mne sa to uz stalo viackrat, pravdupovediac odmietnuty som este nebol a jedine dokazy su nejake clanky s nejakymi hlavatkami od MS a ich web. Prax je vsak ina.
Dovody su jasne. MS ide o to odpilit Win7 definitivne, pretoze ten ma este stale obrovsky podiel na trhu, co sa im vlastne dari az v poslednej dobe (staci si pozriet cisla), kedy marketingovo zacali strasit ludi, ze Win7 "konci" a nebude sa dat dalej puzivat.
Pod vplyvom medii doslo v poslednych mesiacoch k hromadnemu prechadzaniu z Win7 na Win10 vo firemnom aj v sukromnom segmente a MS sa tesi...ma zakaznikov tam, kde ich chcel mat.
Ano aj to je dovod, preco je stale mozne prejst legalne a s overenim pravosti na Win10, MS o tom vie, MS si to zela a nepriamo to podporuje technickym udrziavanim tejto moznostoi pri zivote.
Nebolo by nic jednoduchsie ako zamedzit po roku 2016 moznosti upgradu na Win10 na urovni licencie MS, ale ako som povedal na zaciatku MS nevie, ktore licencie boli a kore neboli upgradnute a navyse to ani vediet nechce a jedine, co ho v skutocnosti zaujima je podiel Win10 na trhu.

Na zaver otazka za 100 bodov.
Keby upgrade z Win7 na Win10 nebol z pohladu MS legalny preco by MS udrziaval technicky stale tuto moznost pri zivote?
Bonusova otazka...ak si na prvu odpovedal, ze je to pre zakaznika, co si chce zakupit novu licenciu Win10 a upgradnut staru Win7 preco je potom mozne aktivovat aj staru licenciu a prejde overenim pravosti o serverov MS? Keby MS naozaj povazoval tuto moznost za nelegalnu nevypol by ju nahodou?

Poznamka: MS donedavna pchal do svojich aktualizacii pre Win7 neustale oznamenie o skonceni podpory Win7 a nutnosti prejst na Win10 s priamym odkazom na aktualizacny sw a nikde sa uzivatelom nezmienoval o nutnosti novej licencie.

Poznamka c.2..Dell ma na svojich oficialnych stranach uvedene moznosti upgradu Win7 na Win10, napriklad na Alienware kanale je video z roku 2019, kde je oficialne uvedeny postup pre upgrade na Win10 a silne pochybujem, ze pre desktopoch by to bolo ine.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny