Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak bezplatně a legálně přejít z Windows 7 na 10 u desktopu Dell?

MS presunul vsetky licencie s WIn7 pod Win10

Microsoft nic nepřesouval.

...nema ako si skontrolovat kedy doslo k prechodu z Win7 na Win10...
...MS si nevie skonrolovat kedy si uskutocnil prechod na Win10, a preto nevie overit legalnost tvojho prechodu, aj ked na stranke tvrdia opak...
...MS nevie, ktore licencie boli a kore neboli upgradnute a navyse to ani vediet nechce...

Microsoft loguje spoustu informací. Loguje i čas, kdy došlo na určitém hardwaru k vytvoření digitální licence. Dokonce si tuto informaci nenechává pro sebe, ale ta informace je uvedená ve Store, přesněji řečeno:
spustit Microsoft Store - kliknout na tři tečky ... pod křížkem x - kliknout na Moje knihovna - kliknout na Všechny vlastněné.
Používám lokální účet. Již několikrát jsem prováděl i čistou instalaci. A přitom tam mám uvedeny edice Windows 10 a přesné datum zakoupení což v případě upgradu znamená vytvoření digitální licence na daném hardwaru. Na Windows 10 Pro jsem upgradoval a digitální licence byla vytvořena ve dni, který je tam uvedený, jednalo se o den v roce 2015.
Takže nejenže to datum zná Microsoft, zná ho i kdokoliv, kdo má přístup k danému Windows.

Ano aj to je dovod, preco je stale mozne prejst legalne a s overenim pravosti na Win10

Legálně přejít nelze, co není jasné na tom, co jsem tu doposud ve vlákně napsal? A co máš furt s tím overenim pravosti? Takže ještě jednou, repete:
Nechápu co myslíš tím "overenim pravosti", nic takového na Windows 10 myslím není. Na Windows 10 je akorát aktivace, možnost "ověření pravosti" bylo kdysi ve starších Windows. Aktivace ani ověření pravosti ale není jednoznačné potvrzení legálnosti Windows, což je uvedeno i v MSLT.

...Nebolo by nic jednoduchsie ako zamedzit po roku 2016 moznosti upgradu na Win10 na urovni licencie MS...
Na zaver otazka za 100 bodov.
Keby upgrade z Win7 na Win10 nebol z pohladu MS legalny preco by MS udrziaval technicky stale tuto moznost pri zivote?

Bylo. Hromada méně chápajícíh lidí by konečně měla jasno.
Logicky tak nějak oficiálně ji udržuje při životě například proto, protože vygenerování digitální licence hned po upgradu je jednodušší pro ty, kteří si koupí licenci Windows 10 a nemusí pak třeba ani zadávat klíč, stačí prostě vlastnit licenci.
A můj tip je, že ji udržuje také pro ty, kteří si tu licenci nekoupí, prostě ze solidarity, altruismu nebo co já vím z jakého důvodu? To ale nic nemění na faktu, že takový postup je nelegální.

Bonusova otazka... preco je potom mozne aktivovat aj staru licenciu a prejde overenim pravosti o serverov MS? Keby MS naozaj povazoval tuto moznost za nelegalnu nevypol by ju nahodou?

Jestli myslíš zadání klíče, tak důvod je třeba ten, že digitální licence je jen online, kdežto klíč se dá aktivovat i offline a tu možnost aktivace klíčem z Windows 7 tam nechali povolenou pro ty, kteří využili upgrade zdarma, ale třeba reinstalují pc někde, kde není internet a jdou tam instalovat Windows 10. A nechat povolenou offline aktivaci klíčem a online ne, to už je pak jedno, takže je nechaná možnost i aktivace klíčem online.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny