Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem W10 nejdou prohlížeče

GPT moloch je povera v rámci tzv. bezpečnosti. Osobne nevidím žiadnu bezpečnosť v porovnaní MBR vs. GPT v prípade napadnutia rootkitmi prvého sektora logického, aktívneho oddielu pevného disku.

GPT je akurát tak vhodný pre veľkokapacitné disky, čo je v prípade domácej mašiny zbytočné, nad rámec snažílkov, mudrlantov, ktorí sa držia marketingu textov z dielne pisálkov, škarabáľkov, ohľadom bezpečnosti. Rootkit dnes "nakúpť" je takmer nemožné, už sa tomto muzeálnemu kódu z radov malicious, nikto nevenuje.

Ideálne zabezpečenie MBR-ka pred rootkitmi, je po čistej inštalácii systému spraviť si Image, bitovú zálohu aktívneho(!) a tiež pri tej príležitosti aj primárneho oddielu C:\ s W10 v prípade x64 bit. OS, nejakým vhodným backupper, no a k dispozícii mať túto zálohu šikovne pripravenú po ruke na odpojiteľnom médiu mimo dosah ransomware. Obnova aktívneho oddielu so zavádzačom a bootmanažérom s kapacitou cca 350MiB pre W10 x64, je otázkou pár sekúnd ak ide iba o číre podozrenie, tušenie, na záškodnícky rootkit.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny