Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fedora Linux: po odpojení disku se ihned zapne a připojí

Mě to nedělá, můžu vložit a vytáhnout disk třeba stokrát, pokud nedám příkaz k připojení, tak se nepřipojí, pokud dám příkaz k odpojení, tak se odpojí, nebo řekne, že nelze, protože jsou na něm aktuálně otevřené soubory - a na další dotaz vypíše které přesně a čím.

Automaticky se disky připojí pouze při startu a to pouze ty vyjmenované v /etc/fstab u kteréch to je povoleno (čili většinou / a /home a swap).

Fedoru nemám, ale tipnul bych si, že ti tam běží nějaký démon pro automount a možná není správně nakonfigurovaný.

Já mám Gentoo, takže mi v systému běží jen to, co jsem si sám vybral a expicitně tam dal. Například i filemanager. Nebo správce logů. Nebo připojení k ethernetu (někde automaticky při startu, jinde jen na vyžádání). Na některých počítačích mám i grafické rozhraní, na jiných ne.

Některé distribuce tam při instalaci (zváště v režimu "začátečník", "full", "universal" či nějakém takovém) nahrnou kdeco, co by snad někdo někdy mohl potřebovat nebo chtít, nebo si to aspoň autoři distribuce myslí, pak je potřeba se podívat, co ti tam skutečně běží a buď to odinstalovat, nebo vhodně nastavit.

To ovšem není problém systémových programátorů či linuxu, ale správců konkrétní distribuce. Tobě tam zjevně mimo jiné dali udisksctl, gnome disks a trojúhelníček kdesi (nemám ani jedno z toho), takže nejde vyloučit, že ti tam dali i nějaký automounter (nemám a rozhodně mít nechci) a buď ho nějak nastavili, nebo ho nechali moutovat cokoli mu padne pod ruku, kdykoli ho to napadne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny