Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kde najít šikovného člověka, který je schopen za odměnu osobně pomoct s instalací Linuxu?

Poprosím o radu, kde by se dal sehnat člověk, který je schopen osobně pomoct s instalací Linuxu do pc a programů v něm? Samozřejmě ne zdarma.

Počítám, když si dám inzerát do Blesku nebo do Anonnce, že nikoho neseženu? Tady je poradna zdarma, nebo za peníze vzdálená podpora, jestli jsem to dobře pochopil? Existují nějaké webové stránky, kam komunita těchto lidí chodí a kde by se dala osobní pomoc sehnat? V prodejně pc si řeknou 1.200,-Kč za jedinou instalaci distribuce (a já chci 3 a k tomu 2 telefony) a to mi přijde přitažené za vlasy. Tak spíš nějaký student nebo někdo, kdo tomu rozumí a udělal by to po práci jako melouch a ne jako hlavní zaměstnání za takovou částku, kterou chtějí v prodejně pc.

Předmět Autor Datum
Ve Švýcarsku? To bude spíš za jejich měnu nebo eura. Průměrně inteligentní člověk zvládne nainstalov…
karel 27.07.2020 21:58
karel
To je sice pravda,proto píšu z pc, který linux má a který jsem si instaloval sám, ale jsou tam celko…
Linux amater 27.07.2020 22:57
Linux amater
https://wiki.ubuntu.cz/instalace/průvodce_instalací Instalace je na linuxu to nejlehci. Jestli to n…
RedMaX 27.07.2020 22:27
RedMaX
Instalace je na linuxu to nejlehci. Kolikrát jsi ho instaloval na telefon? :-) -- viz plus na 2 tel…
HPET 27.07.2020 22:53
HPET
Tak jsem se teda registroval...
linux.am 27.07.2020 23:19
linux.am
Nedávno tu byl taky jeden takový, co sháněl telefon s Linuxem. Ale toho určitě neznáš... https://pc… poslední
host 28.07.2020 07:24
host

To je sice pravda,proto píšu z pc, který linux má a který jsem si instaloval sám, ale jsou tam celkově spíše následné věci, které potřebují vyřešit. Nechci to tady vše vyjmenovávat, zbytečně bychom se odchýlili od otázky, která mě zajímá. Proto jen ten obecný dotaz.

https://wiki.ubuntu.cz/instalace/průvodce_instalací

Instalace je na linuxu to nejlehci. Jestli to nedas, tak se na linux vykasli rovnou. Pak by ti musel "studentik" chodit pomahat s kdejakou instalaci ci konfiguraci a nakonec te to vyjde na mnohem vic nez jen 1200.

Edit: Nevim, co mas za PC, ale doporucuju si vyhradit na linux zvlast disk a klidne ten windowsovej disk, jestli je mas v PC, pred instalaci linuxu odpojit. Pak si muzes zkouset instalovat linux, jak dlouho chces.

Instalace je na linuxu to nejlehci.

Kolikrát jsi ho instaloval na telefon? :-) -- viz plus na 2 telefony.

Linux amater

Jestli máš kompatibilní zařízení - telefon (nejlépe nexus), založ si zde účet a to zavedení ARM OS můžeme udělat krok po kroku spolu.

• List kompatibilních zarizeni : https://devices.ubuntu-touch.io/ mimo uvedené telefony ti s tím bohužel nepomůžu.
(na par telefonech i tabletu se SoC / ARM jsem to již zkoušel a instaloval) IMHO by jsi to Ubuntu Touch zvládl i sám : https://ubports.com/ přes Installer :

V podstatě to není obzvlášť těžké, s "kompatibilním HW" v telefonu. to máš na pár minut.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru