Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odpojjvání internetu od domácí sítě.

Mám problém s odpojování internetu od domácí sítě. Tato je provedena takto:
Router č.1, v přízemí RD, (TP-Link WR 1043) připojen na internetový přijímač kabelem do WAN.
Ze zásuvky LAN routeru č.1 napojen PC u routeru, v přízemí.
Z druhé zásuvky LAN routeru č.1 v přízemí (TP-Link WR 1043) napojen kabel do routeru č.2, v podkroví RD, (TP-Link WR 841N) do 1.zásuvky LAN.
Z druhé zásuvky LAN routeru č.2, v podkroví, (TP-Link WR 841N) napojen kabel do laeserové tiskárny Samsung M2875 ND, rovněž v podkroví.
Oba routery nastaveny na shodný název WiFi sítě, shodné heslo, shodný kanál. U horního routeru č.2 (TP-Link WR 841N) nastaveno DHCP na Disabled.
Všechna ostatní zařízení připojena pouze přes síť WiFi. Jde o více NB, smartphonů a Smart TV. Při přechodu mezi routery (jak s NB, tak i se smartphony) se signál WiFi automaticky přepíná dle síly signálu. Kontrolováno aplikací WiFi analyzeru na smartphonech, včetně intenzit signálů WiFi a jejich údajů.
Doposud vše fungovalo bez problémů.
Občas pouze horní router (TP-Link WR 841N) přestal fungovat a bylo jej nutno resetovat a znovu přenastavit název WiFi sítě, heslo a kanál a DHCP. Po přenastavení opět vše fungovalo OK.
Nyní, naposledy, když jsem toto opět provedl, začalo docházet k tomu, že po připojení k intrernetu zapnutím přes síť WiFi z NB z routeru č.2 (TP-Link WR 841N), což se podařilo vždy bez problémů a okamžitě, po krátké době připojení (pár minut), na internet, došlo k odpojení od internetu (přitom síť WiFi fungovala stále a bez problémů). Po opětovném připojení, shodným způsobem, na internet přes síť WiFi, což proběhlo opět bez problémů, došlo opět po krátké době k odpojení od internetu.
Nakonec jsem zjistil, že toto způsobuje router č.2 (TP-Link WR 841N) v podkroví, neboť po jeho trvalém odpojení napájení, kdy pracuje pouze síť WiFi routeru č.1 (TP-Link WR 1043) v přízemí (a v jejím dosahu) bez problémů a internet rovněž bez problémů a bez odpojování.
Pochopitelně ale nefunguje tiskárna napojená přes tento horní router kabelem. Pokud chci tisknout, je nutno, i za cenu, že se opět odpojím od internetu, zapnout napájení routeru č.2. A po ukončení tisku opět router vypnout, aby se mi internet neodpojoval.
Oba routery jsem restartoval a horní č. 2 několikrát resetoval a přenastavil. Síť WiFi vždy funguje dobře (signály obou routerů), ovšem vstup se stále odpojuje od signálu internetu.
Neměli jste někdy někdo podobný problém?
Poradíte, o co by u toho horního routeru č.2 (TP-Link WR 841N), v podkroví, mohlo jít, případně zda to jde nějak odstranit?

Předmět Autor Datum
rozumím nastavení stejné vysílací sítě, i když bych to tak už nedělal. ale nerozumím nastavení stejn… nový
lední brtník 30.07.2020 23:49
lední brtník
To sa ako vážne router odpojuje od internetu keď wifi funguje bez problémov? Ako to robi? Tlačiareň… poslední
Kilo.Viktor 31.07.2020 07:05
Kilo.Viktor

rozumím nastavení stejné vysílací sítě, i když bych to tak už nedělal.
ale nerozumím nastavení stejného vysílacího kanálu, to nebude dobře fungovat, posunul bych je tak o +5 od sebe.

a doporučuju znovu zkontrolovat nastavení zabezpečení, jestli je zcela stejné, ne podobné či volitelné: wpa2-psk, s aes.

Z druhé zásuvky LAN routeru č.1 v přízemí (TP-Link WR 1043) napojen kabel do routeru č.2, v podkroví RD, (TP-Link WR 841N) do 1.zásuvky LAN.

routery jsou k sobě otočeny lan stranami. nemohou mít proto oba defaultní = stejnou, ale druhý router třeba 192.168.0.222 - ta poslední část adresy se musí lišit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru