Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odpojjvání internetu od domácí sítě.

Mám problém s odpojování internetu od domácí sítě. Tato je provedena takto:
Router č.1, v přízemí RD, (TP-Link WR 1043) připojen na internetový přijímač kabelem do WAN.
Ze zásuvky LAN routeru č.1 napojen PC u routeru, v přízemí.
Z druhé zásuvky LAN routeru č.1 v přízemí (TP-Link WR 1043) napojen kabel do routeru č.2, v podkroví RD, (TP-Link WR 841N) do 1.zásuvky LAN.
Z druhé zásuvky LAN routeru č.2, v podkroví, (TP-Link WR 841N) napojen kabel do laeserové tiskárny Samsung M2875 ND, rovněž v podkroví.
Oba routery nastaveny na shodný název WiFi sítě, shodné heslo, shodný kanál. U horního routeru č.2 (TP-Link WR 841N) nastaveno DHCP na Disabled.
Všechna ostatní zařízení připojena pouze přes síť WiFi. Jde o více NB, smartphonů a Smart TV. Při přechodu mezi routery (jak s NB, tak i se smartphony) se signál WiFi automaticky přepíná dle síly signálu. Kontrolováno aplikací WiFi analyzeru na smartphonech, včetně intenzit signálů WiFi a jejich údajů.
Doposud vše fungovalo bez problémů.
Občas pouze horní router (TP-Link WR 841N) přestal fungovat a bylo jej nutno resetovat a znovu přenastavit název WiFi sítě, heslo a kanál a DHCP. Po přenastavení opět vše fungovalo OK.
Nyní, naposledy, když jsem toto opět provedl, začalo docházet k tomu, že po připojení k intrernetu zapnutím přes síť WiFi z NB z routeru č.2 (TP-Link WR 841N), což se podařilo vždy bez problémů a okamžitě, po krátké době připojení (pár minut), na internet, došlo k odpojení od internetu (přitom síť WiFi fungovala stále a bez problémů). Po opětovném připojení, shodným způsobem, na internet přes síť WiFi, což proběhlo opět bez problémů, došlo opět po krátké době k odpojení od internetu.
Nakonec jsem zjistil, že toto způsobuje router č.2 (TP-Link WR 841N) v podkroví, neboť po jeho trvalém odpojení napájení, kdy pracuje pouze síť WiFi routeru č.1 (TP-Link WR 1043) v přízemí (a v jejím dosahu) bez problémů a internet rovněž bez problémů a bez odpojování.
Pochopitelně ale nefunguje tiskárna napojená přes tento horní router kabelem. Pokud chci tisknout, je nutno, i za cenu, že se opět odpojím od internetu, zapnout napájení routeru č.2. A po ukončení tisku opět router vypnout, aby se mi internet neodpojoval.
Oba routery jsem restartoval a horní č. 2 několikrát resetoval a přenastavil. Síť WiFi vždy funguje dobře (signály obou routerů), ovšem vstup se stále odpojuje od signálu internetu.
Neměli jste někdy někdo podobný problém?
Poradíte, o co by u toho horního routeru č.2 (TP-Link WR 841N), v podkroví, mohlo jít, případně zda to jde nějak odstranit?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To sa ako vážne router odpojuje od internetu keď wifi funguje bez problémov? Ako to robi? Tlačiareň… poslední
Kilo.Viktor 31.07.2020 07:05
Kilo.Viktor

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru