Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno NAS vs. HDD

a taky bych chtěl propojit s TV abych mohl např. koukat na TV aniž bych musel mít zapnuté PC,

V jádru věci na podobnou činnost používám zařízení ZIDOO Z1000 (což je spíše prémiový TV box známý především kvalitou Audio a tim že přelouskne snad všechny běžné video formáty a to i ISO a BR ISO), ktery budu měnit za ZIDOO 10 PRO : https://www.zidoo.de/produkte/zidoo-z10-pro-4k-android-mediaplayer, ale má jen jedno místo pro interní SATA ovšem umožňuje připojit další 3 HDD (2.5 & 3.5) přes externí SATA a 2x HDD přes porty USB 3.0 což může být zajímavé pro někoho kdo chce míchat SATA HDD s externími USB. Přibližná cena -- 8 000 Kč
(Společně s DUNE 4K II patří ZIDOO s novou řadou mezi první multimediální boxy které používají nový procesor Realtek 1619DR a podporu HDR10, HDR10+, Dolby Vision 4K@60p HEVC/H.265 ale i VP10, jak to bude s podporou H.266 přesné informace nemam. TV Box má dva operační systémy Android 9.0 + OpenWRT ktery zastupuje funkci NAS s funkcí server SAMBA, NFS, ARIA2, nebo P2P klient Torrent)

Dlouho jsem používal ODROID-HC2: Home Cloud Two s Gb LAN pro Single HDD cena -- 1800 Kč
(jako OS Ubuntu server a OpenMediaVault pro použití jako NAS a MT server)

Plex Server (s HW transcoding a možností sledovat video či poslouchat hudbu i mimo domov) Mám zapojen i na Nvidia Shield PRO + 2x externí HDD na USB 3.0. Cena -- 5000 Kč
(opět jako u ZIDOO, umožňuje sledovat intenetovou TV, obsah tvých HDDs v domácí síti, stream služby jako HBO, Netflix, SkylinkTV nebo LepsiTV etc).

PS: Minulý týden jsem testoval Beelink GS-King X který nabízí prostor 2x SATA pro pevné disky až s podporovanou kapacitou "32TB".
I přes zajímavý koncept a velmi výkony Hardware bohužel absence DRM dle mého kazí celkový potencionál toho multimedia boxu & NAS.

Píšu to proto, jelikož se mi zdá na tvou činnost a požadavky platit "10 000 Kč" za NAS pro sdílení souborů zbytečně drahé. Určitě by ti stačil i NAS za poloviční cenu kupříkladu od Synology nebo QNAP. V případě že by jsi přes to zařízení chtěl používat zároveň i jako multimediální přehrávač, tak existují i jiné alternativy jako klasický NAS.
(místo DLNA/UPnP bych spíš doporučil použít protokol SAMBA v3.0 nebo NFS hlavně pro filmy s vyšším datovým tokem. Nekteré domácí routery mají port USB 3.0 pro externí HDD které sdílí soubory přes servis SAMBA nebo UPnP bez potřeby zakupovat NAS)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny